Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Αποσύρεται ο Παπανδρέου

Να μια καλή Παρασκευή και 13.
Μια τέτοια ημέρα λοιπόν, συμπτωματικά προφανώς, διάλεξε και ο Γιώργος Παπανδρέου για να μας αδειάσει τη γωνιά.
Οριστική απόφαση του Παπανδρέου να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και να προτείνει εκλογές τον Μάρτιο, την ίδια στιγμή που οι εξελίξεις στη διαδοχή οδηγούν εκτός μεγάλου απροόπτου σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως είχε αποκαλύψει το real.gr προ τριημέρου, αποσύρει την πρότασή του για διαρχία ,προτείνει εκλογές τον Μάρτιο ώστε να διαταραχθεί κατά το λιγότερο δυνατό η πορεία της κυβέρνησης Παπαδήμου, ενώ ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος.


Σε περίπτωση μάλιστα που οι δελφίνοι επιμείνουν σε αλλαγή ηγεσίας τέλη Γενάρη (όπως πχ ζητούν οι υποστηρικτές του Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον ίδιο να συμφωνεί στη σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Τρίτης στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης) ο Γιώργος Παπανδρέου θα τους επιρρίψει την ευθύνη για τις επιπλοκές που θα ακολουθήσουν.

Ήδη στην κατεύθυνση για εκλογές το Μάρτη, μετά την ολοκλήρωση του PSI και την ψήφιση της δανειακής σύμβασης, έχουν ταχθεί η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εκτιμάται ότι θα συμφωνήσει τελικά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ δεν θα εκφράσει αντίρρηση και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Έως τις πρώτες πρωινές ώρες υπήρχαν συνεχείς επικοινωνίες του Γιώργου Παπανδρέου με κορυφαία στελέχη ,ενώ για τις προθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στη συνάντηση που είχε μαζί του το βράδυ χθες. Ταυτόχρονα βεβαίως υπήρχαν συνεχείς επαφές μεταξύ των δελφίνων, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επιχειρεί να υπάρξει συμφωνία όλων των στελεχών στο πρόσωπό του.

Με Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να ενημερώσει για τις αποφάσεις του και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με τον οποίο θα συναντηθεί στη 1 το μεσημέρι.

Κρίσιμο Πολιτικό Συμβούλιο

Παρά την συναίνεση που φέρεται να δείχνουν οι κορυφαίοι για εκλογή νέου προέδρου τον Μάρτιο ,το Πολιτικό Συμβούλιο στις 4 το απόγευμα σήμερα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο ακόμα και για την συνοχή του ΠΑΣΟΚ, καθώς πολλά στελέχη υποστήριζαν χθες ότι θα επιμείνουν σε αλλαγή εδώ και τώρα.

Προς ανασχηματισμό

Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ οδηγούν εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: