Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Τον ξέχασαν στην απομόνωση για δύο ολόκληρα χρόνια !

Πήρε αποζημίωση 22 εκατομμύρια δολάρια!

Την μεγαλύτερη αποζημίωση που έχει χρειαστεί ποτέ να πληρώσει το δημόσιο στις ΗΠΑ, απέσπασε ο 58χρονος Στέφεν Σλέβιν, ο οποίος κατηγόρησε τους υπεύθυνους της φυλακής στην Κομητεία Ντόνα Άνα, πως τον ξέχασαν στην απομόνωση για 2 ολόκληρα χρόνια, ενώ παράλληλα ξέχασαν να του ορίσουν και δίκη.
Ο Στέφεν συνελήφθη τον Αύγουστο του 2005 γιατί οδηγούσε μεθυσμένος και οδηγήθηκε σε φυλακή στο Νέο Μεξικό όπου θα κρατούνταν προσωρινά μέχρι να οριστεί η δίκη του, ενώ επειδή είχε ιστορικό που έδειχνε πως στο παρελθόν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, οι αρχές αποφάσισαν πως ήταν σωστό να απομονωθεί από τους άλλους κρατούμενους.


Ωστόσο για άγνωστο λόγο, οι αρχές ξέχασαν να του ορίσουν δικάσιμο, ενώ επίσης ξέχασαν πως τον είχαν αφήσει σε πλήρη απομόνωση για δύο ολόκληρα χρόνια.

Μάλιστα όπως ο ίδιος καταγγέλλει μέσω του δικηγόρου του, του αρνήθηκαν ακόμα και την παροχή ιατρικής βοήθειας και ο ίδιος αναγκάστηκε να βγάλει μόνος του το δόντι του.

Τώρα, πέντε χρόνια μετά την αποφυλάκισή του, ο Σλέβιν συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα από το σοκ που του προκάλεσε η απομόνωση, ενώ χθες δικαστήριο της Σάντα Φε αποφάσισε ότι η αποζημίωσή που του αναλογεί είναι 22 εκατομμύρια δολάρια.
Η μεγαλύτερη που έχει δοθεί ποτέ στις ΗΠΑ.

Αναδημοςίευση από 24GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: