Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Τι ζήτησε ο Μπουτάρης από τους Γερμανούς. Τι ζητάει το Δίστομο!

Tην δυνατότητα να αναζητούν τη συνεργασία και τη μεταφορά τεχνογνωσίας από γερμανικούς δήμους θα έχουν πλέον οι ελληνικοί δήμοι.


Γι αυτόν τον λόγο θα συσταθούν ειδικά γραφεία στην Ελλάδα και στη Γερμανία, με βάση παλαιότερη σχετική συμφωνία που είχε συνάψει ως πρωθυπουργός ο κ.Παπανδρέου με την καγκελάριο Μέρκελ, γράφει η Ντόυτσε Βέλλε με αφορμή την την τριήμερη επίσκεψη του Γιάννη Μπουτάρη, καθώς και του Δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα σε Βερολίνο, Αμβούργο και Στουτγάρδη.

Οι τομείς συνεργασίας είναι η ενέργεια και οι νέες μορφές της, τα απόβλητα και η επεξεργασία τους, ο τουρισμός και ο πολιτισμός κλπ κλπ. Για όλα αυτά τα αυτά τα ζητήματα και για πολλά ακόμη, οι ελληνικοί δήμοι θα έχουν από εδώ και στο εξής τη δυνατότητα να αναζητούν τη συνεργασία και τη μεταφορά τεχνογνωσίας από γερμανικούς δήμους.

Στους συνομιλητές των δύο δημάρχων κατά την επίσκεψη τους στη Γερμανία συμπεριλαμβάνεται ο εντεταλμένος της Γερμανικής κυβέρνησης για θέματα συνεργασίας με την Ελλάδα υφυπουργός κ. Φούχτελ, η υφυπουργός εξωτερικών κ. Πίπερ, ο δήμαρχος του Αμβούργου κ. Σολτς, όπως επίσης και επιχειρήσεις για τη διαχείριση σκουπιδιών ή την ενεργειακή αποτελεσματικότητα.

Ο κ. Μπουτάρης δηλώνει σχετικά στην Ντόυτσε Βέλλε: «Αυτή η συμφωνία του 2010 μεταξύ Παπανδρέου- Μέρκελ ανοίγει τον δρόμο για να ζητήσουν οι ελληνικοί δήμοι συγκεκριμένη βοήθεια. Απ΄ότι έχει αποδειχθεί ως σήμερα οι Γερμανοί έχουν ανοιχτές αγκαλιές. Δηλαδή δεν έρχονται αυτοί να μας πουν τι θα κάνουμε. Εμείς ερχόμαστε και λέμε: έχουμε ανάγκη από αυτό».

Μπορεί να ακουστεί "μικρό"από κάποιους αλλά από τον κ. Φούχτελ – που είναι πράγματι φιλέλληνας- θα περιμέναμε, ως αφετηρία μιας ειλικρινούς συνεργασίας που εμείς την έχουμε ανάγκη ( όπως βεβαίως και οι Γερμανοί λόγω μεταφοράς γερμανικής τεχνογνωσίας αντί αμοιβής κλπ κλπ), να πει: – Υπάρχει ένα Δίστομο με ανοιχτές ακόμα πληγές από την Σφαγή των κατοίκων του από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944. Οι συγγενείς των θυμάτων μας «τρέχουν» στα Δικαστήρια για όλα τα θύματα πανελληνίως ή και παγκοσμίως. Αναγνωρίζουμε τις ευθύνες μας. Πάμε στο Δίστομο, τα Καλάβρυτα, το Χορτιάτη, το Κομμένο, να ζητήσουμε συγγνώμη εμπράκτως! Από αυτό έχουμε ανάγκη κ. Φούχτελ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: