Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η από το σωματείο ΕΝΩΣΗ



Συναδέλφισσες – φοι

Όλοι γνωρίζουμε καλά ότι περνάμε τη δυσκολότερη περίοδο της μεταπολιτευτικής εποχής της Ελλάδας με ορατές τις συνέπειές της κύρια στον εργασιακό τομέα.
Σε μια περίοδο όπου όλες οι εργατικές κατακτήσεις αμφισβητούνται, την ώρα που οι εργασιακές σχέσεις διαλύονται με έξωθεν εντολές και τη σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής πολιτείας, δεν υπάρχουν περιθώρια για δημιουργία εντυπωσιασμών, για παιχνίδια και ιδιαίτερα για αντιπαραθέσεις.
Αυτήν την ώρα απαιτείται συμμετοχή, ενότητα και ετοιμότητα.
Στο χώρο μας έχουμε καταφέρει να μην υποστούμε, ακόμα, άμεσα τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και αυτό δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε αυτονόητο, αλλά οφείλεται στην καθημερινή δράση και την υπεύθυνη στάση μας.
Και όμως η συμμετοχή, (ακόμα και σήμερα), δεν είναι η αναμενόμενη και αυτό φάνηκε από την εικόνα μας στην Έκτακτη Γ.Σ. όπου για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε η αδυναμία μας να πετύχουμε απαρτία και μάλιστα για ένα θέμα που απαιτούσε απόφαση σοβαρή.

Συναδέλφισσες – φοι.

Οι συζητήσεις - ενημερώσεις στις Γ.Σ. πρέπει να γίνονται με την παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων και οι αποφάσεις να λαμβάνονται με καθολική συμμετοχή, αν είναι δυνατόν, ώστε οι αποφάσεις να είναι πλήρως αντιπροσωπευτικές και ο καθένας μας να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί.
Με αιτία την αδιαφορία(;) ή την χαλαρή διάθεση και αφορμή την αίτηση παραίτησης μέλους του Δ.Σ. για λόγους ευθιξίας (μάλλον δικαιολογημένα), για να διαφυλάξουμε την ενότητα του Σωματείου και για να αφυπνιστούμε όλοι, το Δ.Σ. αποφάσισε κατά πλειοψηφία να κηρύξει εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. εκλογή εφορευτικής επιτροπής και διενέργεια εκλογών άμεσα.
Σε αυτή τη Γ.Σ. όπως και για όλες τις επόμενες, απαιτείται η παρουσία όλων μας (και όχι απλά η υπογραφή μας), για να δείξουμε και προς τα μέσα και προς τα έξω την ενότητά μας.
Στις κρίσιμες και καθοριστικές εκλογές που θα ακολουθήσουν ''απαγορεύεται'' η αποχή έστω και ενός μέλους του Σωματείου.
Είναι ανάγκη να κριθούμε όλοι από όλους και να εκλέξουμε τους καταλληλότερους εκπροσώπους μας σε όλα τα όργανα, πάνω από παρατάξεις, κόμματα και άσχετα από προσωπικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΩΠΑΣΟΥΔΑΚΗΣ Σ ΓΕΡΑΚΙΟΣ Θ

Δεν υπάρχουν σχόλια: