Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Αδικαιολόγητα εκατομμύρια σε λογαριαμούς δημοσίων υπαλλήλων

Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις
Καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς δημοσίων υπαλλήλων εντόπισαν, ύστερα από ελέγχους, επιθεωρητές του ΣΔΟΕ. Τα αστρονομικά ποσά δεν μπορούν να δικαιολογηθούν και στους περισσότερους από αυτούς ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Από την άρση τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου, οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης εντόπισαν το αστρονομικό ποσό των 8 εκατ. ευρώ στους οικογενειακούς λογαριασμούς δικαστικής υπάλληλου του Πρωτοδικείου Αθηνών. Επίσης υπάλληλος δασαρχείου Αιγαίου είχε καταθέσεις ύψους 1 εκατ. Ευρώ, ενω προϊστάμενος πολεοδομίας δυτικής Ελλάδας είχε σε καταθέσεις 600.000 ευρώ.



Υπάλληλος πολεοδομίας δήμου του νομού Αττικής με καταθέσεις ύψους 450.000 ευρώ

Προϊστάμενος στον Σύνδεσμο δήμων και κοινοτήτων κατείχε περιουσιακά στοιχεία αξίας 500.000 ευρώ, 680.000 διατηρούσε σε λογαριασμούς υπάλληλος δημοσίου οργανισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ από ελέγχους για φοροδιαφυγή, χρυσές δουλειές έκαναν και κρατικοί λειτουργοί, δικηγόροι και γιατροί σε Αργολίδα, Κόρινθο, Λακωνία και Μεσσηνία.

Οι άντρες του ΣΔΟΕ εντόπισαν περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς δύο υψηλόβαθμων υπαλλήλων της πολεοδομίας σε Ναύπλιο και Άργος, από ύποπτες τμηματικές καταθέσεις από 2 εως 15.000 ευρώ σε διάφορα χρονικά διαστήματα, Επίσης αξιωματικός της ΕΛΑΣ στην ίδια περιοχή διαθέτει καταθέσεις τουλάχιστον 500.000 ευρώ.

Αδήλωτα χρηματικά ποσά εμφανίζονται και στους τραπεζικούς λογαριασμούς τουλάχιστον 40 γιατρών του ΕΣΥ. Η ποινή στις περισσότερες περιπτώσεις για τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους είναι η οριστική παύση.
ΠΗΓΗ: Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: