Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Καθηγητής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Αφορμή ο σεισμός στην Κρήτη το πρωί της Πέμπτης.

Ο καθηγητής του εργαστηρίου γεωφυσικής και σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Φίλιππος Βαλιανάτος, αναφερόμενος στην πρωινή ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην Κρήτη αλλά και την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Σαντορίνης είπε χαρακτηριστικά πως "οι σεισμοί δεν προειδοποιούν, το ηφαίστειο όμως ... προειδοποιεί".

Όπως είπε ο καθηγητής υπάρχει ιδιαίτερη σεισμική δραστηριότητα στο Αιγαίο. "Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι αρχίζει να φουσκώνει ... το κέικ της Σαντορίνης" είπε παρομοιάζοντας το ηφαίστειο με ένα κέικ, το οποίο έχει παραμορφωθεί φουσκώνοντας.

Σύμφωνα με το Cretalive, ο καθηγητής αναφέρθηκε στην ευρύτερη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται το τελευταίο 6μηνο στην περιοχή της Σαντορίνης, όπου μόνο το τελευταίο 24ωρο έχουν σημειωθεί 20 σεισμικές δονήσεις, εντάσεως ως και 3,5 ρίχτερ, οι οποίες σύμφωνα με τον κ. Βαλλιανάτο συνιστούν μια προειδοποίηση ότι ενδέχεται "κάτι να συμβεί".

Ο καθηγητής ανέφερε μάλιστα πως και στη δεκαετία του '50 είχε παρουσιαστεί ένα παρόμοιο φαινόμενο που είχε "φέρει" έναν πολύ ισχυρό σεισμό.

Αναδημοσίευση από 24GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: