Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Πώς εξαφανίστηκαν προτομές αρχαίων φιλοσόφων από την πλατεία Κοτζιά

Τις προτομές έξι Ελλήνων φιλοσόφων είχαν εξαφανιστεί το 2004 από την πλατεία Κοτζιά, επί της θητείας της Ντόρας Μπακογιάννη.
Όπως αναφέρει η «Ελεύθερη Ώρα», η κυρία Μπακογιάννη, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ξήλωσε τις προτομές προκειμένου να τοποθετήσει στην θέση τους διάφορα κιόσκια, περίπτερα, που χρησίμευαν στην διεξαγωγή των αγώνων.
Με το πέρας των Αγώνων είχε υποσχεθεί να επαναφέρει τις προτομές στην θέση τους. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε, ούτε μετά τις αιτήσεις και παραστάσεις του ίδιου του γλύπτη, ο οποίος ζητούσε την επαναφορά των γλυπτών στη θέση τους.

Από τότε έχουν περάσει εφτά και πλέον χρόνια και ο γλύπτης Γιώργος Καλακαλλάς, ψάχνει μάταια να βρει πού βρίσκονται καταχωνιασμένα ή πεταμένα τα δημιουργήματά του!
Ο γλύπτης κ. Καλακαλλάς σε επιστολή που είχε στείλει στον τότε πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, δίνει το στίγμα του : «Η στάση αυτή, μειώνει τη χώρα εμφανίζοντάς την να στερείται πολιτιστικής αγωγής και απολύτως ασυνεπή με την ιστορία της και το σεβασμό που αποπνέει η ιστορία αυτή στα έργα Τέχνης»!
Σήμερα, επί Καμίνη, δεν έχει αλλάξει κάτι και οι προτομές δεν έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους.
Αναδημοσίευση από: troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: