Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Είκοσι πέντε λεπτά... νεκρό

Ρεπορτάζ: Καραμήτσου Ελένη
Ενώ ήταν ακόμη στη μήτρα εμφάνισε μία σπάνια πάθηση, που προκάλεσε αποστράγγιση του αίματός του. Η μητέρα ήταν στην 37,5 εβδομάδα κύησης όταν ξύπνησε πλημμυρισμένη στο αίμα. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο μαιευτήριο, όπου μπήκε αμέσως στο χειρουργείο, ενώ οι γιατροί της είπαν ότι όλο το αίμα προερχόταν από το βρέφος στη μήτρα της, το οποίο έπασχε από την ασθένεια Vasa Previa.

Μόλις γεννήθηκε με καισαρική τομή, ο Oliver Morgan δεν είχε σφυγμό, ήταν κάτωχρος και ακίνητος. Επί 25 λεπτά οι γιατροί προσπαθούν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Του έκαναν
μαλάξεις στην καρδιά, του έδωσαν οξυγόνο και του έκαναν μετάγγιση αίματος από τον ομφάλιο λώρο που δεν του τον είχαν κόψει ακόμη. Το νοσηλευτικό προσωπικό μόνο που δεν δάκρυσε όταν ο πρώτος παλμός ακούστηκε στον καρδιογράφο. Το βρέφος μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι είχε υποστεί εγκεφαλική βλάβη λόγω της έλλειψης οξυγόνου.

Ο Oliver παρέμεινε σε θερμοκοιτίδα με ειδική θερμοκρασία στους 33 βαθμούς Κελσίου, ώστε το αίμα να έχει κανονική ροή στις φλέβες του και να αιματώνονται σωστά ο εγκέφαλος και η καρδιά του. Ύστερα από τρεις ημέρες αγωνίας, οι γιατροί ανέβασαν τη θερμοκρασία στη θερμοκοιτίδα στους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ παρείχαν μητρικό γάλα στο μωρό διοχετεύοντάς το κατευθείαν στο στομάχι του.

Επί έντεκα μέρες οι γιατροί ακολούθησαν αυτήν τη θεραπεία και ο Oliver ήταν πια γερός, δυνατός και υγιής ώστε να ακολουθήσει τους ευτυχισμένους – πλέον - γονείς του και τον αδερφό του στο σπίτι τους. Σήμερα είνα ι15 μηών, υγιέστατος, ένα χαρούμενο μωρό, που όπως λέει η μητέρα του στέλεχος σε εκδοτική εταιρεία, την ξεθεώνει να παίζουν κρυφτό. Εκτός από την επεισοδιακή γέννησή του, ο μικρός Oliver έκανε κι άλλη... έκπληξη στους γονείς του καθώς σύμφωνα με τον υπέρηχο περίμεναν κορίτσι. «Έκανα πάρτι πριν από τη γέννηση και γέμισα ροζ ρουχαλάκια και παιχνίδια. Ευτυχώς κράτησα τις κάρτες αλλαγής!» γελά η Katy.

Από την πλευρά τους οι γιατροί ανέφεραν ότι επρόκειτο για μία από τις συναρπαστικές και απίστευτες επαναφορές που είχαν βιώσει.

ΠΗΓΗ: THE SUN

Δεν υπάρχουν σχόλια: