Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Σε απόγνωση οι αγρότες της Θήβας. Στον Δριβελέγκα η Τσόνογλου με αγρότες για την δυσφήμιση των αγροτικών προϊόντων.

Σε απόγνωση είναι και πάλι οι αγρότες στην περιοχή της Θήβας αφού βλέπουν τα προϊόντα τους να παραμένουν στα αζήτητα...
Μέσα από ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Αγροτικών Συναιτερισμών Θήβας και η δημοτική αρχή τόνισαν πως τα προϊόντα τους είναι υγιεινά και δεν πρέπει να φοβίζουν τους καταναλωτές.
Επαφή με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Δριβελέγκα είχε σήμερα το πρωί η Βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου – Βυλλιώτη όπου του μετέφερε την έντονη ανησυχία και αγανάκτηση των αγροτών της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής εξαιτίας της μη διάθεσης των αγροτικών προϊόντων λόγω της δυσφήμισης τους.


Μάλιστα την ερχόμενη Τετάρτη 25 Ιανουαρίου η κ. Τσόνογλου μαζί με τους αγρότες και αρμόδιους φορείς θα επισκεφτούν τον Υφυπουργό προκειμένου το υπουργείο να προχωρήσει εκ νέου σε μετρήσεις και στην συνέχεια σε σχετική ανακοίνωση προκειμένου να απενοχοποιηθούν τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας

Στο μεταξύ η Βουλευτής παρευρέθηκε στην συγκέντρωση της ΕΑΣ Θήβας και του Δήμου Θηβαίων που έγινε το βράδυ της Πέμπτης 19/01 στο συνεδριακό κέντρο δηλώνοντας για μια ακόμη φορά στο πλευρό των αγροτών, τόσο στις συναντήσεις με τον αρμόδιο υπουργό όσο για τις όποιες ενέργειες αποφασίσουν να προχωρήσουν.

Σε δηλώσεις της δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι γεγονός ότι τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας δέχονται λυσσαλέα επίθεση και οι αγρότες χρειάζονται την προστασία της επίσημης πολιτείας. Ο αγροτικός κόσμος έχει περιέλθει σε μαρασμό και μια από τις βασικότερες αιτίες είναι η δυσφήμιση των προϊόντων την στιγμή μάλιστα που επιστημονικές έρευνες και αναλύσεις δείχνουν ότι τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας είναι κατάλληλα για κατανάλωση.
Είναι καθήκον μας να σταματήσουμε επιτέλους αυτή την κατάσταση που τους ταλαιπωρεί ηθικά και ζημιώνει οικονομικά.
Εκείνο που προέχει, είναι τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αλλά και ο ΕΦΕΤ υπεύθυνα να ανακοινώσουν προς κάθε κατεύθυνση ότι τα προϊόντα μας είναι ασφαλή και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα επισκεφτούμε τον Υφυπουργό κ. Δριβελέγκα αλλά και τον ΕΦΕΤ».

lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: