Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Η 11χρονη Αναστασία δίνει το όνομά της σε Ελληνικό δορυφόρο!

Η ζωγραφιά της κέρδισε σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό

Ένα 11χρονο κορίτσι από την Αθήνα, η Αναστασία Παναγιωτακοπούλου, με πολύ ταλέντο και φαντασία, κέρδισε το διαγωνισμό ζωγραφικής “Galileo” και τώρα θα δώσει το όνομά της σε ένα ελληνικό δορυφόρο που είναι έτοιμος να εκτοξευτεί.

Η Αναστασία είναι μαθήτρια της ΣΤ’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης και ο δορυφόρος που θα έχει το όνομά της θα αποτελέσει μέρος του αστερισμού του προγράμματος “Galileo”.

Προς τιμή της νικήτριας έγινε ειδική Τελετή Βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου.
Εκεί η Αναστασία παρέλαβε το βραβείο της, ένα ομοίωμα του δορυφόρου που θα φέρει το όνομά της, καθώς και ένα πιστοποιητικό συμμετοχής.

Μιλώντας για την επιτυχία της η 11χρονη ζωγράφος είπε: «Εμπνεύστηκα το έργο μου από ένα βιβλίο με αραβουργήματα που είχε φέρει η μητέρα από την Κωνσταντινούπολη. Για αυτό το λόγο ζωγράφισα με αυτό τον τρόπο τον πύραυλο».

Παράλληλα αποκάλυψε ότι δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα εκτοξευτεί ο δορυφόρος «Αναστασία», αλλά το σίγουρο είναι ότι θα βρίσκεται σε τροχία μέχρι του 2014.

Όπως δήλωσαν και οι γονείς της «Και μόνο η συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Πόσο μάλλον όταν βγαίνει κανείς νικητής! Η Αναστασία μας, από χαρά και ικανοποίηση, «πετάει στα σύννεφα» ή μάλλον... ΠΑΝΩ από τα σύννεφα!».

Ο ξεχωριστός Διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας 9 έως 11 ετών που ζουν στην Ε.Ε.

Μια ειδική κριτική επιτροπή κλήθηκε να επιλέξει έναν νικητή από κάθε χώρα. Κάθε παιδί έπρεπε να καταθέσει ένα έργο με θέμα «Διάστημα και Αεροναυτική», χρησιμοποιώντας τη φαντασία του και οποιοδήποτε υλικό και τεχνική σκίτσου, ζωγραφικής και χρωματισμού.

Στη χώρα μας η συμμετοχή των παιδιών ξεπέρασε κάθε προσδοκία, λαμβάνοντας την 4η θέση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο βάσει αριθμού συμμετοχών (άνω των 1100).

Αναδημοσίευδη από 24GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: