Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Οι δανειστές τα θέλουν όλα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσό, τουρισμό και ηλιακή ενέργεια


Οι εγγυήσεις που ζητούσε η κυβέρνηση της φινλανδίας, προκειμένου να συναινέσει στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, πλόεν φαντάζουν ως η καλύτερη δυνατή πρόταση προς την Ελλάδα, αφού πλόεν σαφείς εμπράγματες εγγυήσεις ζητούν οι δανειστές μας, προκειμένου να μας δώσουν το νέο δάνειο των 140 δισ. ευρώ...

Οι εγγυήσεις αυτές θα είναι η ασφαλιστική δικλείδα και θα ενεργοποιηθούν στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα όσα υπογράψει για την αποπληρωμή των χρεών της όπως αυτά θα προκύπτουν μετά τη δεύτερη δανειακή σύμβαση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η Τρόικα έχει θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μια σειρά προτάσεων που θα ισούνται με το ισόποσο του δανείου και θα ενεργοποιηθούν εφόσον η χώρα μας δεν κατορθώσει να είναι συνεπής με τη βασική της υποχρέωση που είναι οι πλεονασματικοί προϋπολογισμοί, με βάσητους οποίους γίνεται και η πρόβλεψη της αποπληρωμής.
Ειδικότερα, γίνεται συζήτηση για τα έσοδα από το περιβόητο πρόγραμμα Ηλιος και άλλα προγράμματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για την εκμετάλλευση των όποιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου υπάρχουν στην ηπειρωτική Ελλάδα, για τα όποια μελλοντικά έσοδα υπάρχουν από την εκμετάλλευση της ελληνικής ΑΟΖ (πετρέλαια νότιας Κρήτης κ.λπ.) αλλά ακόμη και για δημόσιες εκτάσεις που προσφέρονται για τουριστική εκμετάλλευση.
Οι εγγυήσεις θα ανέρχονται στο ισόποσο των 140 δισ. ευρώ και ως μια πρώτη απόδειξη γι αυτό αναφέρεται η συμφωνία να κατατεθούν από την ελληνική πλευρά 15 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα Ηλιος, όπως συνομολογήθηκε στις 26 Οκτωβρίου, στη σύνοδο κορυφής.
Dailynews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: