Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Πρόσφερε ζωή με το θάνατό της μία 70χρονη

Σωτήριο δώρο για δύο άνδρες οι νεφροί της γυναίκας
Μία ακόμη δωρεά οργάνων πραγματοποιήθηκε από τη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν». Δότρια ήταν μία 70χρονη γυναίκα, που κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία.

Το περιστατικό συντονίστηκε από τον τοπικό συντονιστή και ιατρό της ΜΕΘ, Ηρακλή Τσαγκάρη, ο οποίος πρότεινε τη δυνατότητα της δωρεάς οργάνων στην οικογένεια της εκλιπούσης.



Λόγω ηλικίας οι πνεύμονες και η καρδιά δεν ήταν μεταμοσχεύσιμοι. Για τον ίδιο λόγο, το Ιπποκράτειο απέρριψε το ήπαρ, το οποίο προσφέρθηκε και έγινε αποδεκτό από την IGE (Italian Gate to Europe). Οι νεφροί αφαιρέθηκαν από το Λαϊκό. Στο χειρουργείο προσήλθε επίσης η ομάδα λήψης του Ευαγγελισμού που αφαίρεσε τους κερατοειδείς.

Κατόπιν συνεννόησης με τη Θεσσαλονίκη, η ομάδα του Ευαγγελισμού δέχτηκε να δοθεί ο ένας κερατοειδής για ασθενή που χρειαζόταν επειγόντως μόσχευμα και έτσι μεταφέρθηκε άμεσα από τον ΕΟΜ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», απ' όπου εστάλη στη Θεσσαλονίκη με την πρώτη διαθέσιμη πτήση.

Τα ληφθέντα όργανα μεταμοσχεύθηκαν ως εξής: Το ήπαρ σε ασθενή στη Ρώμη της Ιταλίας. Ο ένας νεφρός, στον Ευαγγελισμό, σε άντρα 57 ετών, ο οποίος υποβαλλόταν 7 χρόνια σε αιμοκάθαρση. Ο δεύτερος νεφρός στο Λαϊκό, σε άνδρα 67 ετών, ο οποίος υποβαλλόταν 10 χρόνια σε αιμοκάθαρση. Ο ένας κερατοειδής στον Ευαγγελισμό. Ο δεύτερος κερατοειδής στο Γ.Ν. Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: