Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Η κοινωνία είναι εξαθλιωμένη. Σοκάρουν τα στοιχεία.

Οι αυτοκτονίες την τριετία 2009-11 παρουσίασαν σημαντική αύξηση της τάξης του 22,5% σε όλη τη χώρα τα στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν ότι οι αυτοκτονίες που πραγματοποιήθηκαν ή απόπειρες αυτοκτονίας ανήλθαν σε 1.727 την περίοδο από το 2009 έως 10.12.2011.
Όλο και περισσότεροι λόγω κρίσης- οδηγούνται στην παρανομία, η χωρίς προηγούμενο αύξηση της εγκληματικότητας με κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες, ξυλοδαρμούς, βιασμούς έρχονται να προστεθούν στις καθημερινές διακινήσεις πολύ μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και λαθρομεταναστών και όλα μαζί διαμορφώνουν ένα σκηνικό που δημιουργεί σ' όλους μας έντονη ανασφάλεια.
Από τους ελέγχους διαπιστώνεται έκρηξη της παραβατικότητας και του παραεμπορίου καθώς τα στοιχεία δείχνουν αύξηση κατά 200% των παραβάσεων οι οποίες έφθασαν στις 1.354 το 2011 όταν το 2010 ήταν 452.
Στο 2,4% ο πληθωρισμός το Δεκέμβριο.
Το «καλάθι της νοικοκυράς» επιβαρύνθηκε από τις ανατιμήσεις με τις αυξήσεις φόρων, το 64,2% των νοικοκυριών κάνει ήδη περικοπές για να μπορέσει να αντεπεξέλθει, ενώ το 13,5% δεν διαθέτει το απαραίτητο εισόδημα, ούτε για την κάλυψη των βασικών αναγκών.
140.000 νοικοκυριά αδυνατούν οικονομικά και δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα με διακοπή ρεύματος!
Το συνολικό απόθεμα των καταθέσεων που διατηρούν στις ελληνικές τράπεζες επιχειρήσεις και νοικοκυριά μειώθηκε περαιτέρω κατά 3,5 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στα 172,9 δισ. ευρώ από 176,4 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Στον αντίποδα, ελάφρυνση προέκυψε από τις πρωτοβουλίες ιδιωτικών επιχειρήσεων να μειώσουν, μέσω κυρίως προσφορών, τις τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες (ένδυση - υπόδηση, τηλεφωνία, δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων, κ.λπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: