Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ποια Επτάπολη; Μηδέν από μηδέν, σαράντα οκάδες πιπέρ.

Μάταια περιμέναμε την παρουσίαση του ολογράμματος στο επενδυτικό πρόγραμμα: του Παγκόσμιου Πρότυπου Οικολογικής - Γεωμετρικής Πόλης "EPTAPOLIS" στο Πλανητάριο, η οποία ήταν να γίνει τον περασμένο Νοέμβρη όπως είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος της Παύλος Πισσάνος. Άσε που είχαμε ναυλώσει πούλμαν για την κάθοδό μας στην Αθήνα και χάσαμε και την προκαταβολή.
Ξανακοιτάζοντας τα χαρτιά μας καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια φενάκη ολκής με αδιευκρίνιστες προεκτάσεις.
Η τιτάνια για την περιοχή αλλά και τη χώρα επένδυση «Οικουμενικό κέντρο Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών», εντός των εφτάμετρων σε ύψος   ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΤΕΙΧΩΝ θα περιελάμβανε 9 μεγάλες σχολές και άλλα κτήρια, όπως το Πρυτανείο, τη Βιβλιοθήκη, επιστημονικά εργαστήρια, Αστεροσκοπείο, Κινηματογράφους, Θέατρο, Παλαίστρα, εγκαταστάσεις για αθλοπαιδιές, λίμνες,  δάσος περιπατητών αλλά και ιπποφορβείο πράσινων αλόγων. Γύρω από τις Σχολές, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο, θα είχε θαυμάσια γλυπτά και τη Ακαδημία των Εθνών.
Εκτός των τειχών για την κάλυψη αυτών των αναγκών θα κατασκευάζονταν, Επτά παραδοσιακά χωριά, Πράσινα Ξενοδοχεία, εναέριο τραίνο που θα κινούταν με ηλιοθερμική ενέργεια, αρματοδρόμιο κλασικών προτύπων, θέρετρα στο όρος Παρνασσός, ελικοδρόμιο και λιμάνι στην Αντίκυρα, τα οποία βέβαια δεν θα είχαν καμία τύχη στην απευκτέα περίπτωση καθόδου βαρβάρων ορδών!!!
Εδώ είμαστε!!!  Για μια στιγμή νοιώσαμε ότι μετατέθηκε ο ομφαλός της γης από τους Δελφούς στη καταβόθρα. Άσε που για να μην χάσουμε την ιστορική ευκαιρία, είχαμε προγραμματίσει διαφημιστική καμπάνια σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, περιοδικά, εφημερίδες, ραδιόφωνα internet  και όλους τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς του κόσμου.
Τέτοιο έργο έχει ξαναπαιχτεί στην περιοχή μας, πριν είκοσι χρόνια εμφανίστηκε μεγαλοεπενδυτής ο οποίος διαπραγματευόταν την περιοχή Κολοπαθάς ΒΔ της παραλίας του Αγίου Ισιδώρου για ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις παγκόσμιας εμβέλειας και αφού «δάγκωσε» κάμποσους ευκολόπιστους Αντικυρέους εξαφανίστηκε ακριβώς όπως είχε εμφανιστεί.
Τελευταίο δείγμα παρόμοιου επενδυτικού ενδιαφέροντος είχαμε προ δεκαετίας, το «παγκόσμιο χωριό» στον Μεσόκαμπο Δεσφίνας, όπου εδώ τουλάχιστον ο «επενδυτής» άφησε παρακαταθήκη ένα ξωκλήσι, ένα μισοτελειωμένο κτίσμα και κάμποσα οικοδομικά υλικά.
Κάνοντας  λογαριασμό σε ένα σύγχρονο, έντονα ανταγωνιστικό και παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον, έχουμε: τρείς Παγκόσμιες Επενδυτικές Προτάσεις, με ευκαιρίες διεθνούς ανταγωνιστικότητας, δραστηριότητα αναπτυξιακών και εκσυγχρονιστικών προγραμμάτων και αεριτζίδικους επενδυτικούς στόχους συνολικού προϋπολογισμού ;;;; τρισεκατομμυρίων ευρώ.
Και στο πηλίκο ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ.

Επίστοφος ο Αντικυρεύς

3 σχόλια:

ΑΓΝΑΝΤΙ ΡΟΥΜΕΛΗΣ είπε...

ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕς ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙς ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΙΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ Ως ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΠΟΛΗΣ. ΣΤΟ BLOG ΑΓΝΑΝΤΙ ΡΟΥΜΕΛΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Δε γνωρίζω ποιοί ήσαν έτοιμοι να ναυλώσουν λεωφορείο, αλλά άν κάποιος έχει επισκεφθεί τις ιστοσελίδες της Επτάπολης και συνεχίζει να έχει αμφιβολίες για το αν πρόκειται ή όχι περί απάτης ολκής, ε τότε, λυπάμαι, αλλά εγείρονται ερωτήματα για την αρτιότητα των νοητικών του λειτουργιών...

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΠΤΑΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΕΠΤΑΠΟΛΗ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΟΠΟΛΗ!!!!
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΘΡΑ.