Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Κομπίνα… εκατομμυρίων στη Βοιωτία

Σε 10 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό των παράνομων επιστροφών Φ.Π.Α. σε αγρότες, όπως κατέδειξε η πολύμηνη έρευνα του Σ.Δ.Ο.Ε..

Πρόκειται για επιστροφές Φ.Π.Α. που εισπράττονταν βάσει πλαστών και εικονικών τιμολογίων σε αγρότες, στην κοινότητα Άρμα Θηβών Βοιωτίας, που έχει πληθυσμό 1.070 κατοίκους.

Τα στοιχεία της έρευνας, η οποία έχει ολοκληρωθεί, αναμένεται να σταλούν τις επόμενες ημέρες στον εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση και να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες, ενώ τα ποσά που καταβλήθηκαν παρανόμως θα επιστραφούν στο Δημόσιο.


Σύμφωνα με το θέμα που αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Pheme.gr, δεκάδες ιδιοκτήτες θερμοκηπίων συμμετείχαν στο παράνομο δίκτυο έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων. H κομπίνα είχε στηθεί σε συνεργασία με μεγαλέμπορους αγροτικών προϊόντων της Αθήνας, εξασφαλίζοντας επιστροφές Φ.Π.Α. πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τη διακίνηση ανύπαρκτων αγροτικών προϊόντων. Μάλιστα, μεγάλος αριθμός τιμολογίων είχε εκδοθεί σε ονόματα των παππούδων και των γιαγιάδων των αγροτών, προκειμένου να αυξάνονται οι ποσότητες των προϊόντων που υποτίθεται ότι διακινούνταν για να εισπράττονται υψηλότερα ποσά από επιστροφές Φ.Π.Α..

Για παράδειγμα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, αγρότης είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια αξίας 5.648.757 ευρώ, ενώ άλλος πλαστά και εικονικά τιμολόγια αξίας 2.484.025 ευρώ!
ΠΗΓΗ: Zougla.gr
Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: