Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Οι... “λίσταρχοι” και η “θαμμένη” λίστα – Τι είπαν οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ για τους υπουργούς - Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ

- Καπελέρης: μόνο 10 ονόματα μου έδωσε ο Παπακωνσταντίνου
 - Διώτης: δεν πήραν εντολή από Βενιζέλο για ελέγχους
 - Προσπάθεια αποσταθεροποίησης “βλέπουν στο ΠΑΣΟΚ Συνολικά τέσσερις άνθρωποι κράτησαν στα χέρια τους τη λίστα.
Δυο υπουργοί, οι κύριοι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου, αλλά και οι δυο επικεφαλής του ΣΔΟΕ οι κύριοι Καπελέρης και Διώτης.
 Στις καταθέσεις τους στην επιτροπή διαφάνειας της Βουλής οι δυο επικεφαλής του ΣΔΟΕ (τότε) έδειξαν τους πολιτικούς προϊσταμένους τους λέγοντας με άλλα λόγια ότι εκείνοι έθαψαν τη λίστα. Τα 1.991 ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία όπως φαινόταν στη στη διαβόητη πια λίστα Λαγκάρντ επί της ουσίας ποτέ δεν ελέγχθηκαν.
 “Μόνο δέκα ονόματα σε μια έντυπη φόρμα παρέλαβα από τον Γ. Παπακωνσταντίνου” είπε ο Ι. Καπελέρης, τονίζοντας ότι έκανε μόνο μια άτυπη έρευνα γι' αυτούς τους 10 και ό,τι βρήκε το παρέδωσε στον κ. Παπακωνσταντίνου.
 “Δεν έκανα έρευνα. Δεν μου ζήτησε ποτέ έρευνα ο κ. Βενιζέλος.

 Άτυπα παρέλαβα τη λίστα και άτυπα την παρέδωσα στον κ. Βενιζέλο” είπε ο Ι. Διώτης. Δείχνοντας έτσι με νόημα ότι δεν υπήρχε καμία πολιτική βούληση για έλεγχο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι είχε γίνει σύσκεψη στο υπουργείο για το πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λίστα, όμως δεν ξέρει τι απόφαση πάρθηκε... Ουσιαστικά επί 20 μήνες η λίστα χάθηκε και τώρα όσοι την κράτησαν στα χέρια τους κατηγορούν ο ένας τον άλλο. Ο Ε. Βενιζέλος απάντησε από τηλεοράσεως, από το δελτίο του mega λέγοντας ότι είχε δώσει εντολή στον κ. Διώτη, εννοώντας ότι αυτή η εντολή ήταν πάγια.
 Ωστόσο ο τότε επικεφαλής είπε πως ήταν άτυπη η λίστα και δεν μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει. Τώρα στην Ιπποκράτους “βλέπουν” προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ η οποία συγκαλείται σήμερα εκτάκτως μετά και την αποχώρηση του Γ. Ραγκούση .
 Στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως κάποιοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους λένε κάποιοι με νόημα και παραπέμπουν στη χθεσινή εικόνα του κ. Βενιζέλου στην τηλεοπτική.
 Στην Ιπποκράτους πάντως οι αντιδράσεις είναι αλυσιδωτές μετά την αποχώρηση Ραγκούση πολλοί εκφράζουν ανησυχίες καθώς και ο Ανδρέας Λοβέρδος στην παρουσίαση του βιβλίου του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει πρωτοβουλίες για νέο πολιτικό φορέα.

 Τώρα ο κ. Βενιζέλος ζητά η λίστα να πάει στη Βουλή. Ωστόσο όπως είπαν και οι δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ τα στοιχεία είναι παλιά, της δεκαετίας του '90, ενώ κανείς τους δεν είδε αναφορά σε πολιτικό πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: