Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Η Ελλάδα θα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού της Ευρώπης

Bloomberg: Ξεμπλοκάρουν συμφωνίες που παρέμεναν στον πάγο
Η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεπεράσει τη Φινλανδία και να γίνει ως το 2016 η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής χρυσού της Ευρώπης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.
 Όπως δημοσιεύει το πρακτορείο, οι αρμόδιες ελληνικές αρχές «ξεμπλοκάρουν» συμφωνίες που παρέμεναν «στον πάγο» για περισσότερο από μια δεκαετία, λόγω της γραφειοκρατίας και των περιβαλλοντικών κανονισμών.
 Η εξόρυξη χρυσού αρχίζει να «πατάει γκάζι» από τότε που η Ελλάδα ξεκίνησε το επονομαζόμενο πρόγραμμα fast-track εγκρίσεων έργων, σημειώνει το πρακτορείο.
 Η Eldorado Gold Corp και η Glory Resources Ltd αναπτύσσουν τέσσερα ορυχεία, τα οποία μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα τον μεγαλύτερου παραγωγό χρυσού της Ευρώπης μέχρι το 2016.
 Η καναδέζικη και η αυστραλιανή εταιρεία δήλωσαν πως τα projects τους θα προσθέσουν περίπου 425.000 ουγκιές χρυσού μέχρι το 2016, αξίας 757 εκατ. δολαρίων (τιμή spot 5ης Οκτωβρίου), στις 16.000 ουγκιές που παρήγαγε η χώρα το 2011.
 Η Φινλανδία, η οποία εξόρυξε πέρυσι 220.000 ουγκιές χρυσού, κατέχει την 40η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των παραγωγών χρυσού.
http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: