Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Amber Alert: Μπορείτε να βοηθήσετε;; Αγνοείται το cd Λαγκάρντ με 2000 Έλληνες φοροφυγάδες!

Όταν οι άλλοι ψάχνουν ανθρώπους… εμείς ψάχνουμε cd!!!
 Μάλιστα η είδηση αυτή κάνει το γύρο του κόσμου, αφού δεν πρόκειται για εξαφάνιση ψηφιακού δίσκου με λαϊκές επιτυχίες αλλά εδώ μιλάμε για λίστα με 2.000 Έλληνες φοροφυγάδες που έχουν συνολικά καταθέσεις 1,5 δισ. ευρώ στην ελβετική τράπεζα UBS!!!
 Σήμερα μάλιστα αναφέρθηκε στο περιβόητο χαμένο CD ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με δηλώσεις του στους Financial Times, όπου τόνισε ότι το θέμα αποτελεί προτεραιότητα. «Έμαθα για πρώτη φορά την ύπαρξή του την προηγούμενη εβδομάδα από τις εφημερίδες…, αλλά εάν το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να το εντοπίσει τότε θα ζητήσουμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας ένα άλλο αντίγραφο», δήλωσε ο κος Στουρνάρας!!!

 Το υπουργείο Οικονομικών τον προηγούμενο μήνα υπέγραψε συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών με τις ελβετικές αρχές ως προς τις καταθέσεις που έχουν Έλληνες σε ελβετικές τράπεζες. «Οι δύο προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις είχαν προχωρήσει σε αντίστοιχες διαδικασίες, χωρίς όμως να τις ολοκληρώσουν κυρίως λόγω των πιέσεων από πολιτικούς και επιχειρηματίες, όπως δηλώνει αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών», αναφέρουν οι Financial Times. Εξαφάνιση… μυστήριο!!!
 Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του 2010, όταν ο τότε υπουργός οικονομικών κος Παπακωνσταντίνου παρέλαβε τη λίστα από την Κριστίν Λαγκάρντ και αφού έκανε μια επιλογή προσώπων διαβίβασε αρχικά στον ΣΔΟΕ τα στοιχεία 20 ατόμων με τις μεγαλύτερες καταθέσεις προκειμένου να διερευνηθεί εάν ήταν προιόν φοροδιαφυγής. Στη συνέχεια ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέδωσε ολόκληρη τη λίστα στον ΣΔΟΕ και από τότε το cd…αγνοείται!!
 Από τον πρώτο έλεγχο που έγινε στη λίστα φάνηκε ότι οι καταθέσεις ξεπερνούσαν το 1,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο οι καταθέσεις των 20 πρώτων στη λίστα ανέρχονταν στο ποσό του 1 δισ. ευρώ. Στην ίδια λίστα εντοπίστηκαν και ονόματα εφοπλιστών και επιχειρηματιών αλλά δεν υπάρχει έρευνα για να αποδειχθεί αν οι καταθέσεις είναι νόμιμες ή αποτελούν προϊόν παράνομης δραστηριότητας.

 Ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου είχε δώσει εντολή στον τότε γενικό γραμματέα φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων Γιάννη Καπελέρη να ξεκινήσει ελέγχους στους 20 Έλληνες που έχουν καταθέσεις 1 δισ. Λίγο πριν παραδώσει τη σκυτάλη του υπουργείου Οικονομικών στον Ευάγγελο Βενιζέλο τον Ιούνιο του 2011 ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέδωσε ολόκληρο το CD με τη λίστα της Κριστίν Λαγκάρντ στον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη. Από την ώρα που ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η λίστα παραδόθηκε στον Ιωάννη Διώτη η τύχη της αγνοείται!
Το ΣΔΟΕ δηλώνει σήμερα άγνοια για την ύπαρξη τέτοιας λίστας που σημαίνει ότι πιθανόν να βρίσκεται σε κάποιο συρτάρι ή να έχει πραγματικά «χαθεί». Μάλλον ήρθε η ώρα να επέμβει η Αγγελική Νικολούλη για να ρίξει φως στη μυστηριώδη εξαφάνιση του cd!!!
 ΠΗΓΗ: star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: