Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ανεπιθύμητη η Μέρκελ στην Ελλάδα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Ξεσηκωμός, όλοι στους δρόμους ενάντια σε κυβέρνηση και ΕΕ
Η αναγγελία της επίσκεψης Μέρκελ είναι πρόκληση για το λαό. Η γερμανίδα καγκελάριος είναι ανεπιθύμητη. Επικεφαλής μιας ΕΕ που με πρόσχημα το χρέος και εργαλείο τα Μνημόνια μετατρέπει τους εργαζόμενους της Ευρώπης σε δούλους του γερμανικού και ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Εκπροσωπεί μια Ευρώπη που ενώνεται ενάντια στους εργαζόμενους και συμμετέχει στην πολεμική εκστρατεία των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς του πλανήτη για να κερδίσουν αγορές και πλουτοπαραγωγικές πηγές οι πολυεθνικές.

 Η επίσκεψη έρχεται να συμβολίσει την συμμαχία του ελληνικού κεφαλαίου με τις τράπεζες και τους καπιταλιστές της Ευρώπης στα πλαίσια της ΕΕ. Μια συμμαχία με στόχο τη λεηλασία των δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της ζωής του λαού και των εργαζομένων.
 Έτσι το ελληνικό κεφάλαιο εξασφαλίζει ότι θα ρίξει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Για να συνεχίσουν να κυβερνάνε με το σάπιο πολιτικό σύστημα, για να συνεχίσουν να συμμετέχουν στην καταλήστευση του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι και των φυσικών πόρων της χώρας, δε διστάζουν να προχωρήσουν στο ξεπούλημα των ιδιωτικοποιήσεων και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος για χάρη των τραπεζών. Δε διστάζουν να καταλύσουν τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία που απέμεινε για να μπορούν να αποφασίζονται όλα στις Βρυξέλλες, μακριά από τη δυνατότητα του λαού να επηρεάζει και να καθορίζει τις εξελίξεις.
Η Μέρκελ και η γερμανική κυβέρνηση εκπροσωπούν την καπιταλιστική βαρβαρότητα, τις γερμανικές και ευρωπαϊκές πολυεθνικές, τη βία και την αντιδημοκρατική λειτουργία της ΕΕ. Είναι εχθρός της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων της Ευρώπης. Αυτό φαίνεται και από την επίθεση που δέχεται ο ίδιος ο γερμανικός λαός.
Η Μέρκελ είναι ανεπιθύμητη. Και μαζί της ανεπιθύμητοι είναι όλοι οι εκπρόσωποι του γερμανικού ιμπεριαλισμού και της ΕΕ Φούχτελ, Ράιχενμπαχ και σία που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα σαν εγγυητές της καταστροφικής πολιτικής του Μνημονίου και μεσάζοντες συμφερόντων.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να οργανώσουν και να συμμετέχουν στην Αθήνα και σε κάθε πόλη μαζικές μαχητικές διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ, ενάντια στα Μνημόνια και την ΕΕ της φτώχειας, του φασισμού, του ρατσισμού και του πολέμου.
 Προειδοποιούμε την συγκυβέρνηση των προσκυνημένων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να μη δοκιμάσει να εμποδίσει τον κυρίαρχο λαό να διαδηλώσει. Η τρομοκρατία δε θα περάσει, ψηλά το κεφάλι, διαδηλώνουμε για ένα μέλλον χωρίς χρέος, έξω από το ευρώ και την ΕΕ, με ριζική βελτίωση της θέσης των εργαζόμενων, με τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων.
 Έτσι αποκτά ουσία το παλλαϊκό σύνθημα «έξω η Μέρκελ».
Ανεπιθύμητοι είναι η Μέρκελ και ο Σαμαράς, ο Σόιμπλε και ο Προβόπουλος, ο Σάλλας, ο Δασκαλόπουλος και ο Ντράγκι. Η πολιτική και ο μισητός, άδικος και βίαιος κόσμος τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: