Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Κατατέθηκαν τα 600 δισεκατομμύρια από τους ομογενείς για το χρέος. Θα μας σώσουν ή μας δουλεύουν;

Εκπρόσωποι της ομάδας Εnd National Debt ισχυρίζονται πως μπορούν να εξαγοράσουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας με τη μορφή δανείου υπό τον όρο να γίνει έλεγχος σε εκείνους που υπέγραψαν το μνημόνιο και σε όλους τους πολιτικούς και δημόσιους λειτουργούς της χώρας από το 1974 και μετά.
 Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό.
Την ώρα που η χώρα βυθίζεται στην ύφεση και η κυβέρνηση παίρνει νέα μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων, την ώρα που η ανεργία καλπάζει και οι νέοι μεταναστεύουν για να βρουν δουλειά, την ίδια ώρα εμφανίζονται κάποιοι που λένε πως είναι Έλληνες ομογενείς και σαν από μηχανής θεοί μπορούν να μας σώσουν.
 Οι εκπρόσωποι της ομάδας Ε.N.D (Εnd National Debt - Τέλος Δημόσιου Χρέους) έδωσαν την περασμένη Κυριακή, 30/9/2012, συνέντευξη τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο στην οποία δήλωσαν πως έχουν ήδη κατατεθεί 600 δισεκατομμύρια δολάρια σε τράπεζες του Τορόντο, του Οντάριο και του Καναδά με δικαιούχο την Ελληνική Δημοκρατία.

 Ο όρος για να πάρει το ελληνικό δημόσιο τα χρήματα αυτά είναι να κάνει εξονυχιστικό έλεγχο σε όσους παρέδωσαν τη χώρα στα χέρια των δανειστών αλλά και σε όλους τους πολιτικούς και δημόσιους λειτουργούς που είχαν θέσεις εξουσίας από το 1974 και μετά.
 Ζωντανοί και νεκροί καλούνται να λογοδοτήσουν που;
Ποιος θα τους ελέγξει;
Με ποιους όρους;
Θα συσταθεί κάποια επιτροπή επιστημόνων και οικονομολόγων;
Και αν ναι ποιοι θα την απαρτίζουν;
Και που θα λογοδοτεί αυτή η επιτροπή;
 Σε αυτά τα ερωτήματα δυστυχώς δεν υπάρχουν απαντήσεις.
 Ένα ακόμη σημείο που σηκώνει πολύ συζήτηση είναι το ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που δίνουν τα χρήματά τους για να σωθεί η Ελλάδα. Αρχικά είχαμε καταλάβει πως πρόκειται για Έλληνες ομογενείς. Ωστόσο σήμερα ο νομικός εκπρόσωπος της ομάδας E.N.D. κύριος Παπαδάκης αποσαφήνισε στο Newsit πως είναι ένας άνθρωπος που δίνει αυτά τα χρήματα, ο οποίος είναι Έλληνας που ζει και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 Kαι για να είμαστε ακριβείς, ο άνθρωπος αυτός δε χαρίζει τα χρήματά του αλλά τα δίνει με τη μορφή δανείου αλλά με πολύ χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 0.5%. Εκπρόσωποι της ομάδας E.N.D ισχυρίζονται πως έχουν κοινοποιήσει τα σχετικά έγγραφα σε όλα τα κόμματα και πως ακόμη κανένας δεν έχει ενδιαφερθεί. Εάν αυτοί οι άνθρωποι λένε αλήθεια τότε είναι εγκληματικό που το ελληνικό κράτος δεν κάνει κάτι για να πάρει τα χρήματα, εάν αυτοί οι άνθρωποι λένε ψέμματα τότε εγκληματούν σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας.
 Δε δικαιούται κανένας να παίζει με τους Έλληνες πολίτες την ώρα δοκιμάζονται σκληρά από τα άγρια μέτρα λιτότητας που τους έχουν επιβληθεί.
 Ποιος λέει αλήθεια και ποιος τάζει φύκια για μεταξωτές κορδέλες θα φανεί σύντομα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: