Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Γάμοι και κηδείες με συμβολαιογράφο για να πιάσουν τα "φαντάσματα"

Πρόκειται για το νέο σύστημα του υπουργείου Εργασίας με ονομασία "ΑΡΙΑΔΝΗ" το οποίο θα εφαρμοστεί από το 2013 με σκοπό να εξαλείψει τους συνταξιούχους "φαντάσματα".
Το νέο σύστημα ΑΡΙΑΔΝΗ θα παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες ημέρες και θα υποκαταστήσει την online σύνδεση μεταξύ ληξιαρχείων και ασφαλιστικών ταμείων, που δε υπάρχει μέχρι στιγμής!
Έτσι τα ληξιαρχεία δεν μπορούν εγκαίρως να ειδοποιήσουν τα Ταμεία για το θάνατο του ασφαλισμένου,για να διακοπεί η καταβολή της σύνταξης, με αποτέλεσμα τρίτα πρόσωπα να εισπράττουν τη σύνταξη των πεθαμένων για χρόνια μετά το θάνατο των συγγενών τους, ζημιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τα Ταμεία.  Το νέο σύστημα προβλέπει την καθιέρωση ειδικών συμβολαιογραφικά πιστοποιητικών, που θα είναι υποχρεωτικό να εκδοθούν πριν από το γάμο ή την ταφή ασφαλισμένων. Συνεπώς, το βάρος πέφτει και πάλι στους πολίτες αφού θα καλούνται να πληρώσουν συμβολαιογράφο επειδή το κράτος δεν μπορεί να συνδέσει τα ληξιαρχεία με τα ασφαλιστικά ταμεία.
Αν το νέο σύστημα αποδώσει καρπούς και το ΙΚΑ και τα άλλα Ταμεία σταματήσουν να κυνηγούν τους ανυπόγραφους συνταξιούχους τότε, σύμφωνα με το υπουργείο, θα αποσυρθεί και η διαδικασία της απογραφής, που ταλαιπωρεί ασθενείς και ηλικιωμένους!
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: