Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Προσλήψεις στη ΛΑΡΚΟ

Σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων, ο νέος Πρόεδρος της ΛΑΡΚΟ, προσλαμβάνει <ημετέρους> με υψηλούς και προκλητικούς μισθούς.
 Μισθοί οι οποίοι σε μια περίοδο περικοπών και δημοσιονομικής προσαρμογής, σκανδαλίζουν την κοινωνία και προκαλούν αγανάκτηση. Μάλιστα, οι περισσότερες προσλήψεις γίνονται με προσωπικές ενέργειες του Προέδρου, κάτι που προφανώς δεν συνάδει με τον σκοπό τοποθέτησής του σ’ αυτή τη θέση.
 Όπως αναφέρεται και στο σημερινό άρθρο του δημοσιογράφου κ. Γιώργου Διονυσόπουλου στην εφημερίδα ‘Η Ελλάδα αύριο’, ο νέος Πρόεδρος της ΛΑΡΚΟ φέρεται να αποτελεί προσωπική επιλογή του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, αφού η εταιρία βρίσκεται πολύ ψηλά στη σχετική λίστα αποκρατικοποιήσεων.
 Η επίσπευση των διαδικασιών πώλησης της εν λόγω εταιρίας κρίνεται αναγκαία, καθώς η άδεια λειτουργίας του εργοστασίου στη Λάρυμνα λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2012 και στην περίπτωση που δεν ανανεωθεί, θ’ ακολουθήσει διαδικασία εκκαθάρισης.
 Αυτό σημαίνει οτι κύριο μέλημα του νέου Προέδρου πρέπει να είναι ο εξορθολογισμός των οικονομικών της εταιρίας ώστε να καταστεί όσο το δυνατόν πιο ελκυστική στους υποψήφιους αγοραστές.
 Κατόπιν τούτου, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 - Ποιός είναι ο αριθμός των υπαλλήλων που έχουν προσληφθεί στη ΛΑΡΚΟ, από τότε που ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Πρόεδρος;
 - Ποιές είναι οι συμφωνηθείσες μηνιαίες αποδοχές των προσληφθέντων; - Εκτός από τις μηνιαίες αποδοχές, η εταιρεία τους παρέχει και άλλα προνόμια;
 - Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτουν οι μηνιαίες αποδοχές που λαμβάνει κάθε υπάλληλος ξεχωριστά, καθώς και οι συμβάσεις που υπέγραψαν.
 - Με ποιά διαδικασία έγιναν οι προσλήψεις; Προκηρύχθηκε διαγωνισμός; Να κατατεθούν η προκήρυξη του διαγωνισμού και οι σχετικές ανακοινώσεις.
 - Πώς διασφαλίστηκε η αξιοκρατία και η διαφάνεια των νέων προσλήψεων;
 - Να κατατεθούν τα πλήρη βιογραφικά των νεοπροσληφθέντων καθώς επίσης και η προϋπηρεσία τους.
 - Να γίνει καταγραφή των καθηκόντων που τους ανετέθησαν και να αιτιολογηθούν πλήρως οι λόγοι που κατέστησαν αναγκαίες τις προσλήψεις αυτές.
 - Να αιτιολογηθεί γιατί τα καθήκοντα αυτά δεν μπορούσαν να τα αναλάβουν υπάλληλοι από το υπάρχον προσωπικό και ποιός ο λόγος να επιβαρυνθεί η εταιρεία με πρόσθετες υψηλές αμοιβές;
 - Η κυβέρνηση είναι ενήμερη για τις προσλήψεις που κάνει ο νέος Πρόεδρος της ΛΑΡΚΟ;
-- με εκτίμηση
 Γιάννης Καράμπελας

Δεν υπάρχουν σχόλια: