Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε "ρημάξει" σπίτια στη Βοιωτία σε περιοχές της Λιβαδειάς, της Παραλίας Διστόμου και της Θήβας.

Εξαρθρώθηκε οργανωμένη σπείρα που διέπραττε συστηματικά κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας
 Συνελήφθησαν ο «εγκέφαλος» της σπείρας, ένας 55χρονος αλλοδαπός του οποίου η χώρα προελεύσεως διερευνάται και ένας 30χρονος υπήκοος Αλγερίας
 Εξιχνιάσθηκαν συνολικά δεκαεπτά (17) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες
 Οι δράστες αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, χτυπούσαν τα κεντρικά θυροτηλέφωνα πολυκατοικιών και όταν διαπίστωναν την απουσία ενοίκων, προέβαιναν στη διάρρηξη των οικιών τους Από την παράνομη δράση τους αποκόμισαν πλήθος κοσμημάτων, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά. που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις  120.000 ευρώ

 Εξαρθρώθηκε, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, οργανωμένη σπείρα που διέπραττε συστηματικά κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας. 
Συνελήφθησαν, προ τριημέρου (19-10-2012) στη Λιβαδειά, ο «εγκέφαλος» της σπείρας, ένας 55χρονος αλλοδαπός,του οποίου η χώρα προελεύσεως διερευνάται και ένας 30χρονος συνεργός του, υπήκοος Αλγερίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, υπεξαίρεσης και πλαστογραφίας.
 Στο πλαίσιο της έρευνας, εξιχνιάστηκαν συνολικά δεκαεπτά (17) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες, που διέπραξαν οι δράστες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, το τελευταίο τουλάχιστον δίμηνο στις περιοχές της Λιβαδειάς, της Παραλίας Διστόμου και της Θήβας.
 Αναλυτικότερα, την 19-10-2012 το πρωί, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες αναζητήσεις, εντόπισαν σε περιοχή της Λιβαδειάς ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 55χρονος και ο 30χρονος και αφού το έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση το ακινητοποίησαν και μετά από δυναμική επέμβαση συνέλαβαν τους δύο δράστες.
 Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα και στους δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, διαρρηκτικά εργαλεία, ένας φορητός Η/Υ, ένα σπρέι πιπεριού, μία γυναικεία τσάντα, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (205) ευρώ.
 Από την μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συγκροτήσει τουλάχιστον προ διμήνου εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση, αρχηγικό μέλος της οποίας ήταν ο 55χρονος, με σκοπό την διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες, συνήθως πρωινές ώρες κατά τις οποίες οι ένοικοί τους απουσίαζαν.
 Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους (modusoperandi), οι δράστες επέλεγαν πολυκατοικίες σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και αφού προέβαιναν στην κατόπτευσή τους, στην συνέχεια προσπαθούσαν να εξακριβώσουν την τυχόν παρουσία ενοίκων εντός των διαμερισμάτων. Προκειμένου να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδιά τους, διενεργούσαν κλήσεις από τα κεντρικά θυροτηλέφωνα των πολυκατοικιών και στη συνέχεια όπου διαπίστωναν ότι έλειπαν οι ένοικοι, παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους των διαμερισμάτων και αφαιρούσαν κυρίως κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
 Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιασθεί δεκαεπτά (17) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες, στις περιοχές της Λιβαδειάς, της Παραλίας Διστόμου και της Θήβας, που οι δράστες είχαν διαπράξει κατά το χρονικό διάστημα από 28-08-2012 έως και 19-10-2012.
 Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους περιλαμβάνει, πλήθος κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών (φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, tabletsκ.ά.) που η αξία τους ξεπερνά τις (120.000) ευρώ, το χρηματικό ποσό των (5.860) ευρώ και άλλα προσωπικά έγγραφα και μικροαντικείμενα των παθόντων. Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες το είχε εκμισθώσει ο 55χρονος από υποκατάστημα εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών την 28-06-2012, επιδεικνύοντας άδεια οδήγησης οχήματος και δελτίο ταυτότητας Γαλλικών Αρχών, τα οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν πλαστά.
Επιπλέον όφειλε να το επιστρέψει έως την 30-06-2012, πλην όμως το υπεξαίρεσε και το διατηρούσε στην κατοχή του μέχρι την ημέρα της σύλληψής του. Το όχημα κατασχέθηκε και θα αποδοθεί σε εκπρόσωπο της εταιρείας.
 Το προανακριτικό έργο διενεργείτο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της εγκληματικής ομάδας, καθώς και η τυχόν εμπλοκή τους στη τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν προχθές (20-10-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς και σήμερα το πρωί στον κ. Ανακριτή Λιβαδειάς, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή τους.

http://www.viotiashop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: