Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011

Το μανιφέστο του Mακελάρη

Διαβάστε τι είχε αναρτήσει στο ίντερνετ ο άνθρωπος που σκότωσε 93 πολίτες και βύθισε στο πένθος τη Νορβηγία


Η νορβηγική αστυνομία επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο φερόμενος ως δράστης των επιθέσεων της Παρασκευής Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ δημοσίευσε αντιισλαμικό
Το μανιφέστο του μακελάρη
μανιφέστο 1.500 σελίδων λίγες ώρες πριν πραγματοποιήσει τις επιθέσεις.
Στο βιβλίο αυτό στο ίντερνετ περιγράφεται ο σχεδιασμός, η παρασκευή των εκρηκτικών και η βίαιη φιλοσοφία που οδήγησαν στη βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο και στην επίθεση με όπλο σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Οτόγια.

"Το μανιφέστο αυτό δημοσιεύτηκε την ημέρα που έγιναν τα γεγονότα", δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας του Όσλο Σβέινουνγκ Σπόνχαϊμ σε συνέντευξη Τύπου.
Οι φόνοι θα προσελκύσουν την προσοχή στο μανιφέστο, το οποίο ονομάζεται "2083-Μια Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας", γράφει ο Μπρέιβικ.
"Όταν αποφασίσεις να χτυπήσεις, είναι καλύτερο να σκοτώσεις πολύ περισσότερους από αρκετούς, ειδάλλως διατρέχεις τον κίνδυνο να μειώσεις τον επιθυμητό ιδεολογικό αντίκτυπο του πλήγματος", σημειώνει.
Ο μακελάρης στο μανιφέστο αυτό επιτίθεται επίσης στην "ισλαμική αποικιοκρατία και τον εξισλαμισμό της δυτικής Ευρώπης" και στην "άνοδο του πολιτιστικού Μαρξισμού της πολυπολιτιστικότητας".
"Θέλει να αλλάξει την κοινωνία", είχε δηλώσει νωρίτερα ο δικηγόρος του Γκέιρ Λίπσταντ στο NRK, ο οποίος είχε υπογραμμίσει επίσης ότι ο πελάτης του "πιστεύει ότι οι πράξεις του ήταν στυγερές, αλλά ότι στο δικό του το μυαλό ήταν απαραίτητες" και ότι επιθυμεί να τις εξηγήσει στο δικαστήριο τη Δευτέρα.
Εν τω μεταξύ στους 93 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών των δύο επιθέσεων που έγιναν την Παρασκευή στη Νορβηγία, μετά το θάνατο ενός ατόμου που είχε τραυματιστεί, επιβεβαίωσε η νορβηγική αστυνομία.
"Το σύνολο των νεκρών ανέρχεται τώρα στους 93", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Όσλο Άντερς Φρίντενμπεργκ.
Ο ίδιος σημείωσε εξάλλου ότι η επιχείρηση που πραγματοποίησε σήμερα η νορβηγική αστυνομία στο ανατολικό τμήμα του Όσλο δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα, καθώς "δεν βρέθηκε καμία εκρηκτική ουσία" και "οι άνθρωποι που συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι".
Αυτοί "δεν συνδέονταν κατά κανέναν τρόπο με την υπόθεση", διευκρίνισε.
Σήμερα και η αστυνομία του Όσλο ανακοίνωσε ότι ο κατηγορούμενος για τις επιθέσεις αναγνωρίζει τις πράξεις του, αλλά "όχι την εγκληματική του ευθύνη".
Στη Νορβηγία μπορεί να επιβληθεί μέγιστη ποινή κάθειρξης 21 ετών. Αυτό έχει οδηγήσει μερικές φωνές να ταχθούν στο ίντερνετ υπέρ της προσωρινής επαναφοράς της θανατικής ποινής, σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Βοήθεια από το εξωτερικό
Στο Οσλο αναμένεται, "ένας εγκληματολόγος της Σκότλαντ Γιάρντ πρόκειται να συνδράμει την αστυνομία του Οσλο στο έργο της διαλεύκανσης των συνθηκών, κάτω απ τις οποίες 93 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους".
Εν τω μεταξύ ανακοινώνεται ότι "ανταλλάσσονται ήδη πληροφορίες της νορβηγικής αστυνομίας και με το δίκτυο της Ιντερπολ".
Αναδημοσίευση από Νewstodey.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ...?ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΑΙΒΑΝΙΑ...ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ...!!