Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Γόπες ξήρας ή γόπες θαλάσσης;

Ωραία, πολύ ωραία η παραλία του Αγίου Ισιδώρου, με τα δέντρα της, τα σκιάδιά της, το βράχο της, τις γόπες της!!!

Βέβαια θα μου πείτε δεν είναι η μόνη παραλία με γόπες, τούτη όμως έχει και γόπες ξηράς, γόπες που λιάζονται στην παραλία, κίτρινες, άσπρες καφετιές.
Μόνιμοι κατασκηνωτές στην παραλία, διαρκώς αυξάνουν την αδιάκριτη παρουσία τους και έχουν βαλθεί να ξεπεράσουν και τα χαλίκια.
Τσάμπα η προσπάθεια με τα μεταλικά ευδιάκριτα δοχεία με την ένδειξη "αποτσίγαρα"
Θα μου πείτε μπερδεύονται και από αδεξιότητα τα πετούν στο μεγάλο "φυσικό' τασάκι, γιατί μόνο έτσι εξηγείται το μπέρδεμα του αποδητήριου με το αφοδευτήριο!!!
Αυτά συμβαίνουν στον μικρό όρμο του Αγίου Ισιδώρου το καλοκαίρι του 2011, κατά τα άλλα η γαλάζια σημαία κυματίζει, φαινάκη και σημείο των καιρών.
Για να μην μείνουμε μονάχα στις διαπισττώσεις και στα ευχολόγια θα πρότεινα σαν πρώτο μέτρο την καταβολή μικρού ποσού για την χρήση της παραλίας απο τους λουόμενους.
Ετσι εξασφαλίζονται κάποια χρήματα για τον καθαρισμό της και πιθανά για την επιτηρησή της, κατά πάσα πιθανότητα θα μειωθεί ο αριθμός των λουομένων και θα γίνει ευκολότερη η διαχειρησή της.
Το νομικό υπόβαθρο γιά την εκάστοτε υπεύθηνη αρχή υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια, άλλωστε εμείς οι νεοέλληνες αλλά καί οι παρεπιδημούντες την Ελλάδα εκτιμούμε μονάχα ότι πληρώνουμε.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΟΣ Ο ΑΝΤΙΚΥΡΕΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: