Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Δ.Α.Α


Χθες 20-07-2011 και ώρα 8.30 μ.μ πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Διστόμου η σύγκληση της Επιτροπής Διαβούλευσης.
Δυστυχώς δεν υπήρξε απαρτία της Επιτροπής, υποθέτω λόγω διακοπών, παρόλα αυτά συζητήθηκαν κάποια θέματα με τους παριστάμενους συμπολίτες μας.
Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πολύ κρίσιμο θέμα των οφειλετών παρελθόντων ετών, κυρίως της Δημοτικής Ενότητας Αράχοβας που αφορούν τα δημοτικά τέλη & τέλη παρεπιδημούντων.
Αφού τους ανέλυσε το νέο νομικό καθεστώς ,που αφορά τους Καλλικράτειους Δήμους στο θέμα αυτό, την ανάγκη ο Δήμος να εισπράξει τα περισσότερα από αυτά , δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στο επόμενο Δ.Σ πιθανόν τον Σεπτέμβριο.
Έγινε αναφορά στο μνημόνιο ενεργειών Δασικών Πυρκαγιών και στις ομάδες που έχουν συσταθεί σε όλο τον Δήμο για την πρόληψη και αντιμετώπιση με όλα τα μέσα.
Αρκετές προτάσεις ακούστηκαν από διάφορους φορείς και πολίτες για μικρές και μεγάλες επεμβάσεις (δενδροφυτεύσεις, δημοτικοί δρόμοι, ηλεκτροφωτισμοί κλπ)
Έγιναν διάφορες ερωτήσεις για την μεταφορά των μαθητών την επόμενη σχολική χρονιά και ποιος τελικά θα αναλάβει το κόστος(πιθανόν να παραμείνει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και αυτή την χρονιά)
Τέλος τέθηκε το θέμα της ενσωμάτωσης του ονόματος του Στειρίου στο ήδη υπάρχον, να γίνει Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας Στειρίου, από τον συμπολίτη μας κ. Χαράλαμπο Αλεξανδράκο Αλμπάνη.
Δεν συζητήθηκαν προτάσεις κυρίως αναπτυξιακού χαρακτήρα για την καλοκαιρινή περίοδο (ίσως είναι και λίγο αργά) και προγραμματισμός για την επόμενη χειμερινή και καλοκαιρινή περίοδο.
Πιστεύω ότι η πρόταση που έχει ήδη διατυπωθεί στο παρελθόν από τον συμπολίτη μας και μέλος της Επιτροπής, κ. Ανδρέα Σεφερλή για την οργάνωση ενός «Αναπτυξιακού Συνεδρίου» που θα αντιμετωπίσει σφαιρικά τα προβλήματα και τις δυνατότητες του νέου Δήμου, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Γ. ΓΡΑΝΙΤΣΙΩΤΗ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ Δ.Α.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια: