Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΣΤΙΣ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ Ο 12ος ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ

Ο Ελληνικός όμιλος τριάθλου και αθλημάτων μεγάλης διάρκειας «Ο Ευχίδας», αθλητικό πολιτιστικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, διοργανώνει για 12η συνεχή χρονιά τον ιστορικό υπερμαραθώνιο Ευχίδειο άθλο, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την υποστήριξη των Δήμων Δελφών, Αράχωβας-Διστόμου-Αντίκυρας και Θηβαίων, καθώς επίσης και χορηγών, υποστηρικτών, τοπικών φορέων και εθελοντών.
Η οργανωτική επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους μας έχουν μέχρι τώρα βοηθήσει και συνεχίζουν να μας βοηθούν, αλλά κυρίως θέλει να ευχαριστήσει τους αθλητές που με την συμμετοχή τους τιμούν τον ιστορικό και μοναδικό αυτό αγώνα, τρέχοντας την διαδρομή που έτρεξε ο αρχαίος ημεροδρόμος Ευχίδας , μεταφέροντας την ιερή φλόγα των Δελφών στις Πλαταιές.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει την Κυριακή 31 Ιουλίου και ώρα 07.00 στους Δελφούς. Οι αθλητές θα ακολουθήσουν την διαδρομή Αράχωβα, Ζεμενό, Δίστομο, Στείρι, Κυριάκι, Αγ. Αννα, Θίσβη, Δομβραίνα, Ξηρονομή, Ελλοπία, Λεύκτρα και θα τερματίσουν στις Πλαταιές. Ο πρώτος αθλητής αναμένεται να τερματίσει γύρω στις 16.00 και οι τερματισμοί θα συνεχιστούν μέχρι τις 22.30. Οι απονομές των επάθλων θα ξεκινήσουν στις 20.30. Προσκαλούμε όλους τους τοπικούς φορείς, χορηγούς, υποστηρικτές, δωροθέτες, εθελοντές και γενικά όλους όσους βοήθησαν από τη θέση τους την διοργάνωση. Φέτος υπάρχει ρεκόρ συμμετοχών με πολύ καλούς αθλητές και αθλήτριες από όλα τα μέρη της Ελλάδας, από την Μακεδονία ως την Κρήτη.
Όπως κάθε χρόνο, ο ιστορικός σύλλογος «Περικλής Δημητρίου» από την Κύπρο, μας τιμά και στέλνει πάντα αθλητή. Φέτος θα έχουμε τον αθλητή Nικολαϊδη Σέργιο. Επίσης από την Θήβα ο σύλλογος «ΣΔΥ-μαραθωνοδρόμων Θήβας», όπως κάθε χρόνο, μας τιμά με τους αθλητές του δίνοντας δυναμικό παρόν. Αξίζει να αναφέρουμε και τους φίλους μας τους Γάλλους, που κάθε χρόνο γίνονται και περισσότεροι. Μια ιδιαιτερότητα στο φετινό αγώνα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές είναι ο μέσος όρος ηλικίας των αθλητών ο οποίος είναι κατά πολύ μικρότερος. Υπάρχουν πολλοί νέοι αθλητές οι οποίοι θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στις μεγάλες αποστάσεις. Εξ άλλου είναι γνωστό στους αθλητικούς κύκλους ότι «Ο Ευχίδας», όπως αποκαλούν οι αθλητές τον αγώνα μας, αποτελεί «σχολή».
Η οργανωτική επιτροπή έχει δουλέψει ακούραστα για πολύ καιρό για την όσο το δυνατόν αρτιότερη διοργάνωση. Ο δρόμος θα είναι πολύ καλά σηματοδοτημένος, στην διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί ελέγχου και ανεφοδιασμού με όλα τα απαραίτητα για τους αθλητές. Θα υπάρχει ακόμα πούλμαν για την μεταφορά των αθλητών, φυσιοθεραπευτής και γιατροί. Οι αθλητές έχουν ανάγκη από ενθάρρυνση και χειροκρότημα για να ολοκληρώσουν την δύσκολη προσπάθειά τους, γι’ αυτό όσοι τους δείτε να περνούν από την περιοχή σας, χειροκροτείστε τους. Τέλος, παρακαλούμε τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την Κυριακή 31 Ιουλίου όταν θα κινούνται στην προαναφερθείσα διαδρομή.
Αναδημοσίευση από Ιteanews

Δεν υπάρχουν σχόλια: