Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Αφού τους «κρύψανε» τον Ήλιο, τους κόψανε και «τους μπαξέδες»


Μετά την κόρη του Μάνου Λοΐζου, απαγόρευσε στο ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί το τραγούδι του και ο Ηλίας Ανδριόπουλος. Ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος απαγόρευσε τη χρήση από το ΠΑΣΟΚ ακόμα ενός εμβληματικού τραγουδιού: «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες».

Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Υπάρχουν τραγούδια που καθαγιάζει με τον χρόνο η αγάπη του λαού μας, και τα φυλάσσει σαν ακριβό φυλαχτό μες στην ψυχή του.

Ποτέ ένα καλό τραγούδι, αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον δήμιο ή τον προδότη. Αντίθετα στάθηκε πάντα δίπλα στους αδύναμους και ταπεινούς, στους μάρτυρες των στρατοπέδων και στους ευγενικούς αγώνες των νέων ανθρώπων.

Έχοντας υπ' όψιν μου αυτά, και ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, δεν επιτρέπω από εδώ και στο εξής στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, να χρησιμοποιεί το τραγούδι μου 'Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες', στίχοι Μ. Ελευθερίου, που γράφτηκε για άλλους λόγους και συγκεκριμένα, για να εξυμνήσει την πιο ανιδιοτελή, την πιο τίμια και αγωνιστική μορφή του Ελληνισμού και του '21, τον Μακρυγιάννη».

Πρόσφατα, η κόρη του αείμνηστου συνθέτη Μάνου Λοΐζου, κ. Μυρσίνη Λοΐζου, είχε στείλει ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και την κυβέρνηση, με την οποία δήλωνε ότι απαγορεύει στο εξής να ακούγεται το τραγούδι-ύμνος για το ΠΑΣΟΚ «Καλημέρα Ήλιε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: