Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

«Σήκωσαν» 4,9 δισ. το Μάιο από τις καταθέσεις!

Τα ποντίκια έφαγαν 45 χιλιάδες ευρώ!
Ακριβά πλήρωσε τους ψιθύρους για πτώχευση της Ελλάδας, επιστροφή στη δραχμή και όλα τα σχετικά των ημερών ένας συνταξιούχος, ο οποίος είδε όλες τις οικονομίες του να γίνονται... εκλεκτός μεζές των ποντικών.
όλα τα χρήματα, που είχε κάνει ανάληψη από την τράπεζα υποτίθεται για να τα σώσει από τον οποιοδήποτε οικονομικό κίνδυνο ξεκοκκαλίστηκαν από τα κοφτερά δόντια αρουραίων που τα ανακάλυψαν στην κρυψώνα όπου τα είχε τοποθετήσει.

Συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό η απόσυρση των καταθέσεων και τον Μάιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών μειώθηκαν τον Μάιο κατά 4,9 δισ. ευρώ.

Η νέα αυτή εκροή ανεβάζει τις συνολικές απώλειες που έχουν υποστεί οι τράπεζες από την αρχή του έτους στα 17,8 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή καθιστά δυσκολότερη την απεξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη ρευστότητα που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Υπενθυμίζεται ότι το χρέος των ελληνικών τραπεζών αυξήθηκε το Μάιο στα 97,5 δισ. ευρώ από 86,8 δισ. ευρώ που ήταν τον Απρίλιο.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: