Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Η αστοχία της απογραφής

Με αφορμή την δημοσιοποίηση των προσωρινών αποτελεσμάτων Απογραφής Πληθυσμού 2011 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή που παρουσιάζει απόκλιση αρκετών χιλιάδων κατοίκων σε Πανελλαδικό επίπεδο από την εκτιμώμενη πραγματικότητα και επειδή οι επιπτώσεις της Απογραφής αφορούν κυρίως την Αυτοδιοίκηση, όπου έχει τεράστια σημασία για τις κατανομές των κρατικών ενισχύσεων για την επόμενη δεκαετία, πρέπει άμεσα να καθοριστεί ο πραγματικός αριθμός του πληθυσμού της Ελλάδας.
Να γίνουν διορθώσεις, με βάση πλέον επιστημονικές μεθόδους καταγραφής του πληθυσμού (μετρητές κοινωφελών υπηρεσιών, αριθμός μαθητών, στοιχεία από Δ.Ο.Υ. κ.λ.π.)
Επειδή η φαινόμενη ως αστοχία της απογραφής παρουσιάζεται πανελλαδικά με δυσμενείς ακόμα και Εθνικές συνέπειες, η ΚΕΔΚΕ ασχολήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της με το ζήτημα και εκτιμά ότι τέσσερις ήταν κύρια οι λόγοι που το δημιούργησαν :

1. Κακός συντονισμός, κακή διαδικασία και αδιαφορία Απογραφέων με αποτέλεσμα να μην απογραφούν ολόκληρα συγκροτήματα ή περιοχές κατοικιών .
2. Φοβία μεγάλων κυρίως ηλικιών να ανοίξουν τα σπίτια τους .
3. Ιδεολογική αποχή λόγω σύνδεσης της Εθνικής Απογραφής με το Μνημόνιο και την Τρόϊκα..
4. Αποχή των νομίμων Μεταναστών από το φόβο πιθανής απέλασης

Δεν υπάρχουν σχόλια: