Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Μαύρο καλοκαίρι για τον τουρισμό

"Τα πρώτα στοιχεία στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού τις μέρες αυτές για την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας του 2011, είναι κατάμαυρα και απογοητευτικά.Σε ότι αφορά την άφιξη και διαμονή τουριστών από το εξωτερικό, υπάρχει μείωση της τάξης του 30% σε σχέση με πέρυσι, που γίνεται όμως 50%-60% στον χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα.
Δηλαδή ο μέσος όρος παραμονής τουριστών στη χώρα μας το τρίμηνο Ιούνιος – Ιούλιος – Αύγουστος, από 12 ημέρες που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, έχει μειωθεί στις 6 μέρες.

Δραματικά είναι όμως τα στοιχεία και για τον λεγόμενο εσωτερικό τουρισμό.

Εδώ έχουμε μείωση περίπου 50%, καθώς χιλιάδες ελληνικές οικογένειες δεν έφυγαν ούτε μία ημέρα για διακοπές λόγω της οικονομικής κρίσης.

Επίσης υπάρχει μία μείωση 20% στην κίνηση των τσάρτερς, που παίρνει μεγάλες διαστάσεις τις τελευταίες μέρες λόγω της απεργίας των ταξί και των εκατοντάδων ακυρώσεων των πτήσεων τσάρτερς.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Μείωση των τουριστικών δαπανών για τη χώρα μας του ύψους 35%-40% από άλλες χρονιές, δηλαδή μείον περίπου 3 δισ. ευρώ από αυτά που υπολόγιζαν να εισπράξουν από την τουριστική μας βιομηχανία.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: