Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

« Στο στόχαστρο της Τουρκίας 114 νησίδες του Αιγαίου.»



Ανατολάκης Γεώργιος
Βουλευτής Β΄ Πειραιώς – ΛΑ.Ο.Σ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετά την χλιαρή στάση της Κυβέρνησης απέναντι στις δημοπρασίες νησιών που οργιάζουν σε διεθνείς ιστοσελίδες, κυκλοφορούν δημοσιεύματα  ότι έχουμε συμφωνήσει πλήρως με την Τουρκία για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ακόμη και για την ελληνικότητα 114 νησίδων. Συγκεκριμένα, στα πλαίσια των διερευνητικών επαφών που διεξάγονται περί προσφυγής στην Χάγη για την υφαλοκρηπίδα,  η Τουρκία ενσωμάτωσε στο σχέδιο  και το καθεστώς κυριαρχίας σε 114 μικρά νησιά κυρίως του νοτίου Αιγαίου.
Εάν αληθεύει το γεγονός αυτό, τότε η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν προχωρά στην ανακήρυξη της ΑΟΖ στην θάλασσα όπως δικαιούται, αλλά φτάνει στο σημείο να διαπραγματεύεται και εθνική κυριαρχία σε έδαφος. Μετά από αυτό, ο Γιώργος Ανατολάκης κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών και ρωτά: α) Ισχύουν οι ισχυρισμοί για υιοθέτηση του σχεδίου συνυποσχετικού με τις παράλογες Τουρκικές αξιώσεις περί γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο; β) Αποδέχεται η Ελλάδα μία ή περισσότερες διαφορές με την Τουρκία στο Αιγαίο για προσφυγή στην Χάγη πέρα από την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας; γ) Ποιο ήταν το αντικείμενο της τελευταίας συνάντησης που έγινε στο Ναύπλιο μέσα στον Ιούλιο ανάμεσα στις 2 διαπραγματευτικές ομάδες  και σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαβουλεύσεις;
Οι επεκτατικές βλέψεις των γειτόνων μας δεν εξαντλούνται μόνο στο Αιγαίο, καθώς πρόσφατα Σκοπιανή Εφημερίδα καλούσε τους πολίτες της FYROM να αγοράσουν την Χαλκιδική! Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι δεν ισχύουν πλέον οι περιορισμοί του Νόμου για το καθεστώς αγοράς γης σε παραμεθόριες περιοχές, αλλά και στους Νομούς Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης. Ο Γιώργος Ανατολάκης κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών, για να διευκρινήσει εάν πλέον δεν απαιτείται έγκριση της Eιδικής Eπιτροπής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αγορά γης στους παραπάνω Νομούς από αλλοδαπούς πολίτες. Με δεδομένη την αλυτρωτική  πολιτική  που εκτρέφουν οι Σκοπιανοί για την Μακεδονία και την έξοδο τους στο Αιγαίο, αντιλαμβάνεται κανείς την επικινδυνότητα της κατάστασης, εάν μόνοι μας τους δίνουμε την ευχέρεια να εξαγοράσουν ευαίσθητες περιοχές μας.




Ανατολάκης Γεώργιος
Βουλευτής Β΄ Πειραιώς – ΛΑ.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: