Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ έργα προμήθειας εξοπλισμού στα Νοσοκομεία Θήβας, Χαλκίδας, Καρπενησίου, Άμφισσας και Κύμης, συνολικού προϋπολογισμού 850.000 €.

Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά οι αποφάσεις ένταξης των έργων :
«Προμήθεια και εγκατάσταση αξονικού τομογράφου 16 τομών στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας», προϋπολογισμού 450.000€ &
«Προμήθεια και εγκατάσταση ακτινολογικών μηχανημάτων», προϋπολογισμού 400.000€.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας.

Το πρώτο έργο αφορά το Νοσοκομείο της Θήβας, ενώ το δεύτερο αφορά στην προμήθεια 4 ακτινολογικών μηχανημάτων που θα εγκατασταθούν στα Γενικά Νοσοκομεία της Χαλκίδας, της Κύμης, της Άμφισσας και του Καρπενησίου.

Η υλοποίηση των παραπάνω έργων θα επιτρέψει στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να βελτιώσουν σημαντικά τη θέση τους σε ότι αφορά τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Με τον τρόπο αυτό πραγματοποιείται αναβάθμιση, ανανέωση και εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού των Νοσοκομείων της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στον πληθυσμό της Στερεάς Ελλάδας.

«Χρηματοδοτούμε σημαντικές παρεμβάσεις στο χώρο της υγείας», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς «προχωρούμε στην προμήθεια εξοπλισμού, προϋπολογισμού 850.000€, με στόχο να κάνουμε τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας πιο σύγχρονα και πιο λειτουργικά. Επιδίωξή μας είναι η αναβάθμιση των δομών δημόσιας υγείας και η καλλίτερη φροντίδα και εξυπηρέτηση των κατοίκων του τόπου μας».
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: