Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

BeachWave - To καλοκαιρινό Μουσικό Γεγονός της Βοιωτίας!

“Τα Κύματα της Παραλίας ετοιμάζονται να ξεχυθούν”,- Beach Wave

Το Beachwave 2011 ετοιμάζεται για μια ακόμη χρονιά να γεμίσει με μουσική και νεολαιίστικες δράσεις την Παραλία Διστόμου στο χώρο του Beach Volley στα Άσπρα Σπίτια στις 5,6 & 7 Αυγούστου.

Η επιτυχία της περυσινής διοργάνωσης που είχε 14 (!) μουσικά σχήματα από Λιβαδειά, Δίστομο, Άσπρα Σπίτια, Αντίκυρα και Αθήνα, οδήγησε τους οργανωτές, 4wave crew και την ΜΚΟ Αειφέρων, στην επανάληψη του Φεστιβάλ.


To Beach Wave ή Κύματα της Παραλίας είναι μια ιδέα που καρποφόρησε από τη διάθεση των νέων μουσικών της περιοχής μας, να διοργανώσει ένα μουσικό τριήμερο ελεύθερο φεστιβάλ για να δώσει διέξοδο και βήμα εμφάνισης αρκετών σχημάτων του τόπου μας, που έχουν παραμεριστεί από τα εκάστοτε γνωστά πανηγύρια της κακώς ενοούμενης δημοτικής παράδοσης, που συχνά ευτελίζουν την πραγματική παράδοση μη επιτρέποντας σε νέες αντιλήψεις και ανησυχίες να εκφραστούν μέσα από τη μουσική.

Παραμένοντας ανοιχτοί σε κάθε νέα και καινοτόμα ιδέα και προσπαθώντας να προωθήσει με όποιο τρόπο μπορεί τους νέους μουσικούς και καλλιτέχνες της περιοχής μας, διατυπώνοντας την άποψη "Η μουσική είναι μία" και προσπαθώντας να ενώσει και να προβάλλει, καλεί όλους τους νέους της περιοχής, ανεξάρτητα από το είδος μουσικής που "υπηρετούν" να δημιουργήσουν και να αναδείξουν τις ανησυχίες τους.

Με αυτή την πρόθεση, να αναδειχθούν δλδ οι πραγματικά καινοτόμες ιδέες και μουσικές προτάσεις, το BeachWave, στην πρώτη του διοργάνωση το 2010 αποκάλυψε τους ΒΟΜΒΟΥΣ, ένα πρωτοποριακό σχήμα "Πειραγμένης Παραδοσιακής μουσικής", όπως αυτοχαρακτηρίζονται και που αμέσως μετά από αυτη την εμφάνισή τους προχώρησαν στην έκδοση της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς, με το ομώνυμο άλμπουμ τους "ΒΟΜΒΟΙ".

Το Φεστιβάλ φιλοδοξούμε να είναι ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης της νεολαίας της περιοχής μας και το ενθαρρύνουμε σαν μια νεανική πρωτοβουλία μακρυά από τη λογική του κέρδους και της αγοράς.

Ταυτόχρονα οι Οργανωτές με σημαντική εμπειρία και δράση στο χώρο της μουσικής, θέλουν να σχηματίσουν ένα πυρήνα μουσικών αναζητήσεων αλλά και προώθησης των αξιόλογων σχημάτων και καλλιτεχνών μέσα από τις συμπληγάδες του εμπορικού κυκλώματος και δισκογραφικών με την παρέμβασή τους και την εμπειρία τους για προώθηση όλων αυτών των καλών προτάσεων που ενδεχομένως ζητούν μέσο και διάδρομο για να ακουστεί η δουλειά τους.

Ενθαρρύνοντας κυρίως τις δημιουργικές δουλειές, το πρωτογενές δλδ υλικό των σχημάτων, που έχουν κάτι να πουν, δεν παραλείπουμε να ενθαρρύνουμε και τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία, προσφέροντας το σωστό βήμα για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Καλώντας όλους να συμμετάσχουν και να μας ενισχύσουν στη δύσκολη πορεία της καθιέρωσης αυτού του Φεστιβάλ, ευχόμαστε καλή μας συνέχεια και καλή επιτυχία σε όλους.
http://www.beachwave.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: