Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Κυνηγώντας ξανά το αμερικάνικο όνειρο 53.000 αιτήσεις από Ελληνες για μετανάστευση στις ΗΠΑ το 2011

«ΜΗ ΜΕ ΣΤΕΛΝΕΙΣ, μάνα, στην Αμερική, γιατί θα μαραζώσω και θα μείνω εκεί», μπορεί να λέει το ρεμπέτικο τραγούδι πολλές δεκαετίες πριν, όμως για ακόμα μία φορά οι Ελληνες παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς για την άλλη άκρη του Ατλαντικού.


Κοινός στόχος όλων όσοι προσανατολίζονται στη μετανάστευση, εν έτει 2011, είναι η αναζήτηση της ελπίδας που χάθηκε στις σελίδες του μνημονίου και η εξασφάλιση της οικονομικής επιβίωσής τους όσο πιο μακριά γίνεται από τον βρόχο των δανειστών μας.

Την ώρα που η πολιτική ζωή του τόπου κινούνταν στον αστερισμό της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, 53.000 συμπατριώτες μας έψαχναν με χτυποκάρδι στην αλληλογραφία τους την πολυπόθητη επιστολή του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, με την οποία θα τους δοθεί η ευκαιρία να κυνηγήσουν το δικό τους αμερικάνικο όνειρο. Το εκρηκτικό κοινωνικό περιβάλλον, το δραματικό οικονομικό τοπίο και η πεποίθηση που έχει διαμορφωθεί στο δυναμικότερο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου ότι δεν διαφαίνεται κάποια αισιόδοξη προοπτική με βάση τα σημερινά δεδομένα, είναι οι κύριοι παράγοντες που τροφοδοτούν το σύγχρονο κύμα της ελληνικής μετανάστευσης.

Μάλιστα, οι Ελληνες δείχνουν αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε δυνατό τρόπο για να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, που βουλιάζει καθημερινά στην αβεβαιότητα, ακόμα και αν στην προσπάθειά τους αυτή πρέπει να έχουν σύμμαχό τους τη θεά τύχη, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους για το μέλλον σε μία ηλεκτρονική κληρωτίδα.

Αναδημοσίευση απο Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: