Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το έργο ύδρευσης «Κατασκευή δεξαμενής και δικτύου υψηλής ζώνης Αντίκυρας», προϋπολογισμού 771.376 €.


Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η απόφαση ένταξης του έργου «Κατασκευή δεξαμενής και δικτύου υψηλής ζώνης Αντίκυρας». Το έργο, προϋπολογισμού 771.376 €, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στην Αντίκυρα, που αφορά την κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και συγκεκριμένα την μεταφορά νερού από υφιστάμενη υδρογεώτρηση στον οικισμό. Με τις προβλεπόμενες εργασίες πρόκειται να κατασκευαστούν :
- δίκτυο μεταφοράς νερού, μήκους 9.400 μέτρων
- κυκλική δεξαμενή όγκου 600 κυβικών μέτρων
- φρεάτιο με μειωτές πίεσης.

Το έργο θα υλοποιηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με προγραμματική σύμβαση.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς επισημαίνει : «Με την ανάληψη της αρμοδιότητας του ΕΣΠΑ από την αιρετή Περιφέρεια, προχωρούμε χωρίς χρονοτριβή, στη χρηματοδότηση έργων, που είναι αναγκαία για τη Στερεά Ελλάδα. Το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Αντίκυρας, είναι μια μεγάλη αναγκαιότητα για την περιοχή. Πέρα από τη χρηματοδότηση, η αιρετή Περιφέρεια, αναλαμβάνει, μέσω των τεχνικών της υπηρεσιών, την υλοποίηση του έργου, υποστηρίζοντας το Δήμο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, όπως και όλους τους Δήμους που δεν έχουν επαρκείς τεχνικές υπηρεσίες και διαχειριστική επάρκεια. Στόχος μας είναι να συνεργαστούμε με τους Δήμους και τους φορείς της Στερεάς Ελλάδας, για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το ΕΣΠΑ και όλες τις πηγές χρηματοδότησης, και να γίνουν χρήσιμα έργα για τον τόπο μας και την κοινωνία».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: