Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Vogue: Το να διασώσουμε την Ελλάδα, σημαίνει να διασώσουμε την ιστορία μας

Με ένα διθυραμβικό και εκτενές άρθρο ο Cesare Cunaccia συγγραφέας και δημοσιογράφος της ιταλικής Vogue, γράφει για την επίκεψή του στην Αθήνα με αφορμή την διοργάνωση MadWalk.
Ήταν μια αρκετά διαφορετική Αθήνα, τονίζει ο Cunaccia, ο οποίος στον πρόλογό του κάνει αναφορές στα αυστηρά μέτρα, τη λιτότητα που έχει επιβληθεί στους Έλληνες και τις έντονες διαμαρτυρίες, τονίζοντας και αυτός, ανάμεσα σε τόσους άλλους, ότι «η μεσαία τάξη και οι φτωχοί βιώνουν τις δυσάρεστες συνέπειες»…
Στο άρθρο του ο Ιταλός δημοσιογράφος μιλά με τα καλύτερα λόγια για την εκδήλωση που παρακολούθησε, αλλά και την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «η φιλοξενία, μια θρησκεία για τους Έλληνες είναι ακόμα εξαιρετική».
Ο Cunaccia επισκέφτηκε την Αθήνα, τα μουσεία και τα μνημεία, μιλά για τον πλούσιο πολιτισμό μας και την ιστορία μας, και τονίζει ότι πρέπει να διασώσουμε την Ελλάδα.

Στον συγκινητικό του επίλογο, σύμφωνα με το mediagate.gr, διηγείται ότι στην χειραποσκευή του είχε μια ταραμοσαλάτα, φαγητό που λατρεύει και δεν βρίσκει στην Ιταλία κανείς εύκολα.
«Ένας υπάλληλος έλεγξε την αποσκευή και βγήκε την σαλάτα… Χαμογέλασε… Με ρώτησε αμέσως, ξαφνιασμένη: ‘Σας αρέσει’;… Απάντησα ‘ναι, φυσικά’… Έμοιαζε συγκινημένη, με μια περίεργη λάμψη στα μάτια της… ‘Και αγαπώ πραγματικά πολύ την πατρίδα σας’ προσέθεσα…»
«Γεια σας παιδιά», γράφει με λατινικούς χαρακτήρες στα ελληνικά ο Ιταλός… Και εκφράζει ότι πρέπει να στηρίξει η Ευρώπη τον ελληνικό λαό..
ΠΗΓΗ: troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: