Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Έλληνας βουλευτής «φυγάδευσε» στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ

Να ΄ταν ο μοναδικός, καλά θα ήτανε!!
Σε μία βαρύτατη καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης, υποστηρίζοντας πως Έλληνας βουλευτής έβγαλε προς τράπεζες του εξωτερικού, τον Μάιο του 2011, ένα εκατομμύριο ευρώ.
Ο Παναγιώτης Νικολούδης, μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής υποστήριξε πως έχουν γίνει πολλοί έλεγχοι, οι οποίοι μπορεί να μην είναι εξαντλητικοί, αλλά δεν είναι ούτε δειγματοληπτικοί προκειμένου να εξακριβωθεί ποιοί άνθρωποι και ποιές κοινωνικές ομάδες βγάζουν τα χρήματά τους από την ελληνική αγορά προς το εξωτερικό.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της Αρχής υποστήριξε πως κάποιος από τους βουλευτές φυγάδευσε τα χρήματά του στο εξωτερικό.



Όπως χαρακτηριστικά είπε, «Από αυτό πού λέμε και που εννοούμε πολιτικό κόσμο, εγώ διαπίστωσα έναν ή μία που έβγαλε 1.000.000 ευρώ τον περσινό δραματικό Μάη του 2011. Σε ποσοστό στους 300, είναι ένας στα 300. Δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του. Δεν είναι αμάρτημα το να βγάλεις χρήματα έξω, δεν είναι παρανομία, με την τυπική έννοια του νόμου, αλλά για μένα είναι ένα δείγμα».

Πάντως ξεκαθάρισε ότι «δεν με έχει ορίσει κανένας συνήγορο του πολιτικού κόσμου, ούτε των υπουργών και ούτε των βουλευτών και ούτε φιλοδοξώ να πάρω αυτόν τον ρόλο».

Αλλά υπογράμμισε ότι διαφωνεί με την «αναζήτηση ενός αποδιοπομπαίου τράγου, δηλαδή, κάποιων ανθρώπων ή κάποιας τάξης, στην οποία θα βάλουμε πάνω όλα τα αμαρτήματα και όλες τις αιτίες, για να απαλλαγούμε εμείς από τις δικές μας ενοχές ή να νιώσουμε ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε προσπάθεια».

«Αυτό το πράγμα που συμβαίνει και να λένε "αυτοί που τα φάγανε" και να εννοούν ότι οι πολιτικοί τα φάγανε, εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνο, όχι πια ως πολίτη, αλλά ως έναν άνθρωπο που έχει κάνει ελέγχους και έχει δείγματα στα χέρια του το τι συνέβη».

Αναδημοσίευση από 24GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: