Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Καταναλώνουμε Ελληνικά!

Ήταν, μαθαίνουμε, μια μεγάλη έκπληξη για τους υπευθύνους της κίνησης πολιτών, «Καταναλώνουμε ο,τι Παράγουμε», η απήχηση που είχε το δημοσίευμά μας για τη νέα καμπάνια με σύνθημα «Τρώω , Ντύνομαι, Κάνω Τουρισμό, Ελληνικά!», που ετοιμάζουν σε συνεργασία με ΜΜΕ και social media. Η ιστοσελίδα της κίνησης www.protimoellinika.gr »πήρε φωτιά» και πολλοί αναδημοσίευσαν ή προώθησαν το μήνυμα.

Οπως επεσήμανε η prionokordela.gr, η μεγάλη καμπάνια προτίμησης και προώθησης τών ελληνικών προιόντων ξεκινά τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με μεγαλους φορείς – κοινωνικούς εταίρους και ΜΜΕ. Στην ιστοσελίδα του κινήματος των πολιτών αναφέρεται, ότι η προτίμηση ελληνικών προιόντων, όσο πιο πολύ γίνεται και με κάθε ευκαιρία, αποδίδει θέσεις εργασίας σε Ελληνες, «στα παιδία μας και σε μας τους ίδιους».

Υπολογίζεται ότι αν ο κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων, που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό – για τα σημερινά δεδομένα ιδίως – των 12 δισ. ευρώ!



Αν δε υποκαταστήσουμε το 20% των αγορών ξένων προιόντων με ελληνικά, τότε θα δημιουργηθούν 600.000 νέες θέσεις εργασίας! Επίσης αυτό θα οδηγήσει και σε μειωση των τιμών τους σιγά-σιγά. Άρα διπλό το όφελος για τον καθένα μας!

Ανεξάρτητα από τα νούμερα και την ακρίβειά τους, αυτό που πρέπει να κάνουμε προσεκτικά είναι να κοιτάμε, πριν αγοράσουμε, αν ένα προιόν είναι ελληνικό. Να κοιτάμε, να ρωτάμε, να το ψάχνουμε. Είμαστε σίγουροι ότι θα βρούμε λόγους να το προτιμήσουμε!

«Αυτό θα πρέπει να γίνεται πάντα, αλλά ιδίως για 3-4 χρόνια πρέπει να γίνει η «έμμονη ιδέα» του καθενός μας», λένε. Το πως θα διαλέξουμε τα ελληνικά υπάρχουν τρόπο ι- κάποιους τους αναφέρουν στην ιστοσελίδα www.protimoellinika.gr.

Ας κάνουμε επιτέλους όλοι την αρχή ΠΡΟΤΙΜΩΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Και προτείνοντας ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: