Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Αναφορές των Iταλών δημάρχων στους «300 του Λεωνίδα»


Μακάρι να συγκινούνταν έτσι και οι Έλληνες δήμαρχοι

Με αναφορές στους 300 του Λεωνίδα και με τη συγκίνηση γραμμένη στο πρόσωπό τους ήρθαν στην Ελλάδα οι δύο ιταλοί δήμαρχοι που χάρισαν το μισθό τους στη χώρα.

«Χρειαζόμαστε χιλιάδες για να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Λεωνίδα και των Σπαρτιατών», δήλωσε ο Μάρκο Γκάλντι.

Οι δύο Ιταλοί δήμαρχοι -Μάρκο Γκάλντι και Τζοβάνι Μοσκατιέλο- προκάλεσαν ιδιαίτερη συγκίνηση στη συνέντευξη Τύπου με τα λόγια τους να διαπνέονται από έντονη αγάπη και ευγνωμοσύνη για την αρχαία ελληνική γραμματεία, τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και ιστορία.



Και τόνισαν το παράδειγμα που έχει να επιδείξει στη σημερινή κρίσιμη κατάσταση ο θεσμός της άμεσης δημοκρατίας, ο οποίος γεννήθηκε εδώ.

«Χωρίς τη χιλιετή ελληνική ιστορία, τον πλούτο γνώσης και σοφίας, δεν θα υπήρχε σήμερα η Ευρώπη» είπε ο Τζοβάνι Μοσκατιέλο, δήμαρχος της Μπαρονίσσι και πρόσθεσε: «Σήμερα έχουμε τους λαούς με αξιόπιστη κληρονομιά δημοκρατίας και εκείνους που εφαρμόζουν πολιτικές διαχείρισης. Δυστυχώς, βλέπουμε όλο και περισσότερο μια Ευρώπη των νομισμάτων και των χρημάτων».

Αφού απήγγειλε δυο στροφές από το ποίημα του Κ. Καβάφη «Περιμένοντας τους Βαρβάρους» είπε: «Σήμερα αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη χωρίς βαρβάρους, όπου κάποτε θα ζήσουν τα παιδιά μας ... Μπορεί να γεννηθεί από τα σπάργανα του ελληνικού λαού μια απάντηση που θα επιφέρει ολική αλλαγή. Διαφάνεια στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, σεβασμό στην ίση φορολόγηση, προτεραιότητα για απασχόληση των νέων και των γυναικών. Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερο βάρος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
ΠΗΓΗ: Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: