Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα για το παιδικό καρκίνο.

Καλά νέα στην μάχη κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας
Υπάρχουν και καλά νέα στην μάχη κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας: Το 70% από τα μικρά ελληνόπουλα που νοσούν από νεοπλασματκές ασθένειες, με εξειδικευμένη θεραπεία κερδίζει τη μάχη για ζωή! Το στοιχείο αυτό δίνουν οι δύο συνεργαζόμενες οργανώσεις Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες, η Φλόγα και η Λάμψη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το παιδικό καρκίνο, που είναι η 15η Φεβρουαρίου.

Υπολογίζεται ότι, στον κόσμο, κάθε χρόνο, 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά, προέρχεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες, στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης και σωστής θεραπείας. Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.



Στην χώρα μας υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο νοσούν 280 – 300 παιδιά. Από αυτά το 70% με εξειδικευμένη θεραπεία κερδίζει τη μάχη για ζωή! Η Παγκόσμια Ημέρα για το παιδικό καρκίνο έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Οι δύο οργανώσεις - η πανελλήνιας εμβέλειας Φλόγα και η βορειοελλαδίτικη Λάμψη - τονίζουν ότι στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη, ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε ίαση τα περισσότερα παιδιά. Γι αυτό, λένε., πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία: στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο και · σωστή ενημέρωση των γονιών, ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Οι Σύλλογοι «Φλόγα» και «Λάμψη» βρίσκονται δίπλα στις οικογένειες, μοιράζονται τους φόβους και τις αγωνίες τους και στηρίζουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους. Προσπαθούν να ενημερώσουν σωστά τη κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και να διαλύσουν τις προκαταλήψεις. «Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιανθεί. Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από την εθνική, κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση. Τα παιδιά με καρκίνο έχουν την ανάγκη όλων μας», τονίζουν

Πληροφορίες:
«ΦΛΟΓΑ»
Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια
Αιγίου 6-8 115-27 Γουδί – Αθήνα
Τηλ. 210-7485000, Φαξ 210-7772421
E-mail: info@floga.org.gr
Web:www.floga.org.gr


«ΛΑΜΨΗ»
Σύλλογος Γονέων Παιδιών πασχόντων από κακοήθη νοσήματα Β. Ελλάδας
Παπαναστασίου 56 54642 Τηλ. /Φαξ 2310-943396
mail: info@lampsi.org
Web:www.lampsi.org
Τα Νέα online

Δεν υπάρχουν σχόλια: