Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Οι κρίσεις στις ΕΔ ,μπορεί να προκαλέσουν νέα κρίση στη κυβέρνηση."Καμπανάκι" από Κουβέλη

Προειδοποιητικό ''καμπανάκι'' στον Υπουργό Αμυνας κ. Π.Παναγιωτόπουλο για τις επικείμενες κρίσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων χτύπησε από το βήμα της Βουλής κατά τις προγραμματικές δηλώσεις ο ένας από τους τρείς κυβερνητικούς εταίρους - μάλιστα χωρίς να γίνει ντόρος και χωρίς να σχολιαστεί ιδιαίτερα πέραν των διαδρόμων.
Το ''καμπανάκι'' χτύπησε η ΔΗΜΑΡ δια του βουλευτή της στην Μαγνησία κ. Πάρι Μουτσινά και εξ όσων σχολίων γίνονται τώρα κάθε άλλο παρά μια τυχαία φράση ήταν.
Είπε λοιπόν ο βουλευτής της ''Δημοκρατικής Αριστεράς'':

Επιπλέον, ήθελα να κάνω μια αναφορά, η οποία έχει σχέση με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ακούσαμε με προσοχή τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και θα συμφωνήσουμε ότι ο ευαίσθητος χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να είναι ο χώρος που μας ενώνει στα πλαίσια της εθνικής ασφάλειας, κύριε Υπουργέ και δεν πρέπει επουδενί να εμπλακεί σε πολιτικές ή άλλου τύπου αντιπαραθέσεις και αυτό πρέπει να αποτυπωθεί στις επικείμενες κρίσεις των στρατιωτικών της ηγεσίας του Σώματος!
Τι έχει πληροφορηθεί - και τι φοβάται ότι μπορεί να συμβεί - το κόμμα του κ. Φώτη Κουβέλη γύρω από τις κρίσεις και την επικείμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ;
Γιατί μια τέτοια αναφορά στην Βουλή δεν γίνεται έτσι ξεκάρφωτα! Πρέπει να υπήρχε συνεννόηση με την ηγεσία του κόμματος. Και ίσως - λένε κάποιοι- και συνεννόηση με τον άλλο κυβερνητικό εταίρο....
Να την προκάλεσαν μόνο οι πιέσεις της ''κλαδικής''των γαλάζιων αποστράτων (Τομέας Αμυνας ΝΔ) που λέγεται ότι ασκούνται σε Παναγιωτόπουλο ( και/δια Καράμπελα) για ''μαχαίρι'' είτε σε Αρχηγούς είτε παρακάτω ''για να φτιαχτούν'', όπως λέγεται, ''ευνοικά στην ΝΔ'' συμβούλια;
Και αυτό δι'ότι κάποιοι εκ των ''γαλάζιων αποστρατων'' - κα ιόχι μόνο αποστράτων ! - σκέφτονται όχι μόνο ως να και πρόκειται για ''ιδιοκτησία'' τους το στράτευμα, αλλά φυσικά ξεχνώντας και ότι πρόκειται για τρικομματική κυβέρνηση!
 Σε κύκλους των κυβερνητικών εταίρων έχει επίσης προκαλέσει εντύπωση η έντεχνη ''π'ιεση'' που ασκήθηκε στον υφυπουργό Αμυνας κ.Ελευσυνιώτη να πάει σε ένα συνέδριο του ΝΑΤΟ στην Βουλγαρία. Πάντως κάποιοι το εξέλαβαν ως προσπάθεια ''να μην είναι στα πόδια''των κκ Παναγιωτόπουλου- Καράμπελα τις ημέρες που λογικά προετοιμάζονται οι κρίσεις ο - προταθείς από τον κ. Βενιζέλο-υφυπουργός κ. Ελευσινιώτης...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΓΑ, ΜΑ ΣΤΑΘΕΡΑ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ !...


O Παπανδρέου σταθερά μέρα με τη μέρα, δικαιώνεται, για μερικούς ίσως με αργούς ρυθμούς, γι άλλους γρηγορότερα από όσο υπολόγιζαν. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι η υπομονή.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που σήμερα έχουν την άποψη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να επιστρέψει στην ηγεσία του κόμματος, καθώς η παράταξη βρίσκεται σε κατάσταση νευρικής κρίσης με τη νέα της ηγεσία να μην έχει σχέδιο και να λειτουργεί σαν να βρίσκεται σε προηγούμενες δεκαετίες.
Όμως, όσο και να μας πίκρανε σε ανθρώπινο αλλά και πολιτικό επίπεδο ο τρόπος που η αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ αλλά και μέρος στελεχών από το ΠΑΣΟΚ συμπεριφέρθηκαν στον Γιώργο Παπανδρέου, όσο και να αναζητούμε μια πολιτική ,,εκδίκηση,, στην αδικία που συντελέστηκε, οφείλουμε με ψυχραιμία να δούμε δυο - τρία θέματα που είναι σημαντικά.

Πρώτον: Η κατάσταση σήμερα δεν έχει καμία σχέση με εκείνη του Νοεμβρίου και καθημερινά ο Γ. Παπανδρέου δικαιώνεται. Με αργό ρυθμό, αλλά σταθερά δικαιώνεται. Μετά το δημοψήφισμα της Ιρλανδίας και την πρόταση της Μέρκελ για δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ο μύθος για λάθος κίνηση, όπως τα ελληνικά ΜΜΕ ήθελαν να το παρουσιάσουν, ανατράπηκε. Τα ευρωομόλογα, ο φόρος σε χρηματοοικονομικά κέρδη, οι προτάσεις του καθημερινά κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο έδαφος υποστηρικτών. Οι δήθεν λαϊκές συγκεντρώσεις αγανακτισμένων δεν υπάρχουν πια, ως δια μαγείας, αποδεικνύοντας έτσι ότι ήταν περισσότερο οργανωμένες και κατευθυνόμενες παρά αυθόρμητες πράξεις λαϊκού ξεσηκωμού. Τα iphone που κρατούσαν οι ,,αγανακτισμένοι,, στην πλατεία συντάγματος βγάζουν μάλλον, αλλού φωτογραφίες .
Η προσφυγή των άλλων χωρών στον μηχανισμό στήριξης, και ιδιαίτερα της Κύπρου ακύρωσαν και τον μύθο ότι υπήρχαν άλλοι τρόποι δανείων όπως από τη Ρωσία και Κίνα. Τέλος, για να επικεντρώσουμε στα καυτά θέματα, το ζήτημα της διεκδίκησης καλύτερων όρων. Αν έχει κανείς τη δυνατότητα να εξετάσει με πόσα δανείζεται σήμερα η Ισπανία θα συνειδητοποιήσει για το τι συζητάμε.

>>>Διαβάστε τη συνέχεια...
Δεύτερον: Εσωτερικά στο ΠΑΣΟΚ. Υπήρχε μια οργανωμένη ομάδα ενάντια στον ΓΑΠ από το 2004, ομάδα που αποκαλούσε τον εαυτό της ,,εκσυγχρονιστές,, (αυτό το ονομάζουμε, και διαφορετικά, κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας). Αυτή η ομάδα μαζί με τον εκφοβισμό που είχε προκαλέσει η οργανωμένη επίθεση κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή στους πολιτικούς, και σε συνδυασμό με την επίθεση των συμφερόντων μέσα από τα ΜΜΕ πίεζε σε μια αλλαγή ηγεσίας. Αυτή η αλλαγή ήρθε. Σήμερα, ο Παπανδρέου δεν μπορεί να υπονομεύσει τις διαδικασίες του κόμματος και, λίγους μήνες μετά την εκλογή νέου Προέδρου, να εμφανιστεί ως ένας ,,ανέντιμος,, παίκτης στη σκακιέρα.

Τρίτον και το πιο σημαντικό. Το ζητούμενο δεν είναι ο Γ. Παπανδρέου ως πρόσωπο. Το ζητούμενο είναι, πως συντονιζόμαστε, αγωνιζόμαστε για όλα αυτά, τις αξίες και τις αρχές, που ο ίδιος πιστεύει και ήταν όλα όσα μας έκαναν κι εμάς να πιστέψουμε ότι αξίζει η προσπάθεια να συνταχθούμε μαζί του. Μια γενική και αόριστη αναφορά στο όνομά του κινδυνεύει να μειώσει την αξία των πολιτικών και των θέσεων του Γιώργου Παπανδρέου.

Τον Γιώργο Παπανδρέου θα τον φέρει πίσω ο λαός, όπως έφερε ο λαός τον Ανδρέα Παπανδρέου μετά την δίκη στο ειδικό δικαστήριο, δικαιώνοντάς τον. Εμείς που θεωρούμε ότι στηρίζουμε τις επιλογές, τις θέσεις και απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου , έχουμε δυο υποχρεώσεις. Να συνεχίσουμε ενωμένοι την προσπάθεια και αν δοθεί η δυνατότητα, να είμαστε περισσότεροι και πιο έτοιμοι ιδεολογικά και πολιτικά, και όχι όπως το 2004 που στην ουσία τον είχαμε αφήσει μόνο του.