Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Καλύτερος νέος ερευνητής μία Ελληνίδα από την Μεσσηνία

Η δρ. Ζαχαρούλα Νικολακοπούλου απέσπασε το Βραβείο του Καλύτερου Νέου Ερευνητή.
Η διδάκτορας του πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου απέσπασε την παγκόσμια αναγνώριση για την μελέτη της πάνω στη χρήση των Ωμέγα-3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων για την πρόληψη και τη θεραπεία κατά του καρκίνου του στόματος και του δέρματος.
Η κα Νικολακοπούλου πραγματοποίησε έρευνα για τα Ω-3 λιπαρά οξέα, που περιέχονται στα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, η πέστροφα και η σαρδέλα, εμποδίζουν επιλεκτικά την ανάπτυξη του καρκίνου πρώιμου και προχωρημένου σταδίου και προσδιόρισε έναν μοριακό δείκτη αυτής της διαδικασίας.

 Η παγκόσμια διάκριση έγινε κατά την διάρκεια του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου της Διεθνούς Κοινότητας για τη Μελέτη Λιπαρών Οξέων και Λιπιδίων που πραγματοποιήθηκε στο Βανκούβερ του Καναδά.
Η έρευνα αυτή αποτελεί μέρος της διδακτορικής της διατριβής, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο Queen Mary University του Λονδίνου, με επιβλέποντες καθηγητές τον κ. Ken Parkinson και την κ. Adina Michael-Titus. Η διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου δήλωσε για την διάκριση: «Είναι μεγάλη τιμή που έχω λάβει αυτό το βραβείο για την έρευνά μου. Πραγματικά πιστεύω ότι υπάρχει σημαντική ελπίδα στη χρήση των Ω-3 λιπαρών οξέων για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος και του στόματος, καθώς και για άλλες μορφές καρκίνου».
Η Ζαχαρούχα Νικολοπούλου κατάγεται από το Μουζάκι Μεσσηνίας. Τελείωσε το Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε το μεταπτυχιακό της στην Ανοσολογία στο Imperial College του Λονδίνου και κατόπιν με έρευνα κατά της λευχαιμίας στο University College του Λονδίνου.
 Η ερευνήτρια δεν έκρυψε και την αγάπη της για την Ελλάδα αναφέροντας ότι επιθυμεί να επιστρέψει και να δουλέψει εδώ αλλά η οικονομική κρίση την προβληματίζει ιδιαίτερα. Ωστόσο το σκέφτεται να γυρίσει να είναι και κοντά στην οικογένειά της έχοντας πρώτα αποκτήσει εμπειρίες ώστε όταν θα το πράξει να είναι πιο σοφή.
dailynews24.gr
Αναδημοσίευση από Ονειροπαγίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: