Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Τι κάνουμε αν μας τσιμπήσει τσούχτρα;

Το τσίμπημα της τσούχτρας είναι ένας από τους συνηθισμένους μπελάδες του καλοκαιριού και γι’ αυτό καλό θα είναι όλοι –μικροί και μεγάλοι- να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, αν τελικά το υποστούμε.
 Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ξεπλύνουμε την περιοχή με θαλασσινό νερό!
ΠΡΟΣΟΧΗ: το πόσιμο νερό μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα!
 Aυτό συμβαίνει γιατί τα κεντριά που απελευθερώνει η τσούχτρα στο δέρμα μας, εκκρίνουν ακόμα περισσότερο δηλητήριο όταν έρθουν σε επαφή με γλυκό νερό. Επίσης, απαγορεύεται να τρίβουμε την περιοχή, γιατί το πιθανότερο είναι πως θα την ερεθίσουμε περισότερο.
 Αν μπορούμε να βρούμε ξύδι, θα ήταν πολύ ανακουφιστικό αν βυθίζαμε την περιοχή μέσα σε ξύδι για τα πρώτα 15 με 30 λεπτά.

 Να έχετε πάντα μία αλοιφή για τσιμπήματα μαζί σας στην παραλία, ενώ σε συνεννόηση με τον γιατρό σας, μπορείτε να πάρετε και φαρμακευτική αναλγητική αγωγή.
 Αν κάποιος που τον τσίμπησε τούχτρα έχει τα παρακάτω συμπτώματα, ίσως να χρειαστεί να καλέσετε άμεσα ιατρική βοήθεια. Έχει πρόβλημα να αναπνεύσει ή να καταπιεί.
 Η γλώσσα του ή τα χείλια του πρήστηκαν ή άλλαξε η χροιά της φωνής τους Πονάει αφόρητα και δείχνει να μην αισθάνεται καλά
 Το τσίμπημα έγινε στο μάτι ή στο στόμα Το άτομο που αναπτύσσει τέτοια σοβαρά συμπτώματα πρέπει να μεταφέρεται απευθείας σε νοσοκομείο για να του πάρει τις πρώτες βοήθειες. 

armageddon-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: