Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Αυτοί είναι οι 18 διεθνείς που προκρίθηκαν στον τελικό του Euro

Η Εθνική ομάδα Νέων νίκησε 2-1 στην παράταση την Αγγλία και προκρίθηκε στον τελικό του Euro κάτω των 19 ετών και στον τελικό της Κυριακής θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.
 Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα μπορεί να διεκδικούν το τρόπαιο, όμως από τους 18 παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή, μόλις οι μισοί είχαν ενεργό ρόλο στις ομάδες του, ενώ οι υπόλοιποι είτε είχαν ελάχιστες συμμετοχές, είτε αγωνίζονται στην ομάδα νέων του συλλόγου τους.
 Ο Στέφανος Καπίνο, ο οποίος αποβλήθηκε στον ημιτελικό με την Αγγλία, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του έδωσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα του Παναθηναϊκού αγωνιζόμενος σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε ποτέ με την Εθνική ομάδα των Ανδρών.

Ο αντικαταστάτης του στον αγώνα με τους Αγγλους Σωκράτης Διούδης ήταν ο τέταρτος τερματοφύλακας του Αρη τη περυσινή σεζόν και δεν αγωνίστηκε καθόλου στη Super League.
 Ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης, που άνοιξε το σκορ στον ημιτελικό, χρησιμοποιήθηκε προς το τέλος της σεζόν από τον Νίκο Κωστένογλου και είχε 5 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ.
Αντιθέτως, ο «χρυσός» σκόρερ Μπάμπης Λυκογιάννης, όπως και οι συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό Κώστας Ρουγκάλας και Δημήτρης Διαμαντάκος αποτελούσαν μέλη της ομάδας νέων των «ερυθρόλευκων».
 Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος Γιώργος Κατίδης αγωνίστηκε 12 φορές στο πρωτάθλημα με την φανέλα του Αρη, ενώ ο συμπαίκτης του στους Θεσσαλονικείς Γιάννης Γιάννιωτας ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της περυσινής Super League και πέτυχε τρία γκολ σε 19 συμμετοχές.
Ο αμυντικός Τάσος Κουρμπέλης είχε 15 συμμετοχές με τον Αστέρα Τρίπολη, ενώ ο συμπαίκτης του στους Αρκάδες Τάσος Μπακασέτας, που αγωνίζεται ως επιθετικός, είχε 9 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και σημείωσε και ένα γκολ.
 Ο Χάρης Μαυρίας είναι ο παίκτης της Εθνικής που είχε τις περισσότερες συμμετοχές στην ομάδα του, καθώς χρησιμοποιήθηκε από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα σε 21 αγώνες, ενώ πέτυχε το παρθενικό γκολ του στο πρωτάθλημα κόντρα στον Εργοτέλη.
Ο συμπαίκτης του στους «πράσινους» Σπύρος Φουρλάνος είχε τρεις συμμετοχές όλες ως αλλαγή, ενώ οι αμυντικοί Κώστας Τριανταφυλλόπουλος και Νίκος Μαρινάκης αγωνίστηκαν στην ομάδα νέων του «τριφυλλιού».
 Ο Κώστας Σταφυλλίδης είχε 11 συμμετοχές με την φανέλα του ΠΑΟΚ και μάλιστα ο αριστερός μπακ έκανε το ντεμπούτο του στο εκτός έδρας παιχνίδι του Europa League με αντίπαλο την Τότεναμ, όπου αποβλήθηκε άδικα με κόκκινη κάρτα.
Ο μέσος Παναγιώτης Μπάλας πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής από τον Γιώργο Δώνη και έπαιξε σε 14 αγώνες πρωταθλήματος με την φανέλα του Ατρόμητου. Ο μέσος Βασίλης Μπούζας είχε δύο συμμετοχές με τον Πανιώνιο, όπως και ο Αντρέας Μπουχαλάκης με την φανέλα του Εργοτέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: