Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Eλληνες μαθητές διακρίθηκαν στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας

Διαγωνίστηκαν μαζί με άλλους 250 μαθητές και μαθήτριες από 60 χώρες
Αισθητή έκανε η Ελλάδα την παρουσία της το πλαίσιο της 23ης Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Βιολογίας που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη Αθήνα.
  Μεγάλη επιτυχία αποτελεί η διάκριση δύο Ελλήνων μαθητών στη βιολογία, στην 23η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας που παραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη.
Ο Κωνσταντίνος Σαμαράς-Τσακίρης κατέκτησε το χάλκινο βραβείο και η Ευφροσύνη Κορωναίου απέσπασε έπαινο.
Όπως σημειώνει η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων «η διάκριση που πέτυχαν οι μαθητές μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη ότι είχαν να ανταγωνιστούν μαθητές που αποκτούν πολύ περισσότερες γνώσεις Βιολογίας σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο από τα σχολεία τους και προετοιμάζονται ειδικά για την Ολυμπιάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα».

 «Οι μαθητές μας, αμέσως μετά την εξοντωτική διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, παρακολούθησαν επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Βιολογικό τμήμα του Παν/μίου Αθηνών και στο Ίδρυμα ΙατροΒιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, που επιχείρησε να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις της παρεχόμενης Βιολογικής παιδείας στο ελληνικό σχολείο».
Η ελληνική ομάδα Την ελληνική αποστολή συγκροτούσαν τέσσερεις μαθητές, ο Κωνσταντίνος Σαμαράς από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, η Ευφροσύνη Κορωναίου από το 2ο Λύκειο Χαλκίδας, η Αγάπη Ρισσάκη από το 2ο Λύκειο Γλυκών Νερών και η Κωνσταντινίδου Ειρήνη από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη καθώς και δύο εκπαιδευτικοί-συνοδοί, ο Παναγιώτης Στασινάκης και η Βενετία Νικήτα. Η ελληνική ομάδα διαγωνίστηκε μαζί με άλλους 250 μαθητές και μαθήτριες από 60 χώρες, στα πλαίσια της 23ης Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Βιολογίας.
 Η Ελλάδα συμμετέχει στην Ολυμπιάδα Βιολογίας από το 2005 και είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια που πετυχαίνει διάκριση.
Οι τέσσερεις μαθητές και μαθήτριες επιλέχτηκαν μεταξύ χιλίων και πλέον μαθητών της Β’ και της Γ’ Λυκείου, που έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) που διεξάγεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας. Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων και η Οργανωτική Επιτροπή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας συγχαίρει θερμά τους επιτυχόντες μαθητές και τους εύχεται κάθε επιτυχία στην αρχόμενη επιστημονική τους ζωή αλλά και προσωπική ευτυχία.
http://troktiko.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: