Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Πρώην Νομάρχες της Στερεάς στο "μικροσκόπιο" του ΣΔΟΕ

Μετά τους αντιδημάρχους, σειρά πήραν οι νομάρχες και ο κατάλογος είναι μακρύς... Φύλλο και φτερό κάνουν οι "ράμπο" του ΣΔΟΕ τους τραπεζικούς λογαριασμούς δυο πρώην Νομαρχών της Στερεάς Ελλάδας...
Αν και ο έλεγχος δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, πληροφορίες του LamiaReport αναφέρουν ότι υπάρχει θέμα, αφού και σε αυτές τις περιπτώσεις, έχουν βρεθεί μεγάλα ποσά τα οποία είναι "ορφανά", δηλαδή δεν καλύπτονται από τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Τροχοπέδη στις έρευνες του ΣΔΟΕ γενικώς, αποτελεί η στάση των τραπεζών, οι οποίες δεν είναι συνεργάσιμες, αλλά αντιθέτως καθυστερούν αδικαιολόγητα, μέχρι και 9 μήνες, να ανταποκριθούν σε ένα απλό αίτημα ανοίγματος ενός λογαριασμού.

Ένας άλλος σοβαρός λόγος καθυστέρησης είναι το ελάχιστο ανθρώπινο δυναμικό, που διαθέτει η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας, με αποτέλεσμα πολλοί φάκελοι να παραμένουν στα συρτάρια, αφού οι περισσότερες υποθέσεις που ερευνώνται, απαιτούν πολύ χρόνο και έμπειρα στελέχη, που μπορούν να ανταποκριθούν και να εντοπίσουν τις σκοτεινές και δαιδαλώδεις διαδρομές του μαύρου χρήματος.
 Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε πολλές υποθέσεις που έχουν να κάνουν με "καυτούς φακέλους", οι παρεμβάσεις και οι πιέσεις είναι συνεχείς και "ισχυρές", ωστόσο οφείλουμε να το τονίσουμε με κεφαλαία γράμματα, υπάρχουν έντιμα στελέχη στα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης, που αντιστέκονται σθεναρά και δεν υποκύπτουν, ούτε σε "σειρήνες", ούτε σε εκβιασμούς και απειλές.
 Είναι απορίας άξιον πως οι κυβερνώντες, σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο, δεν έχουν φροντίσει να διευκολύνουν και να ενισχύσουν με κάθε τρόπο τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στο πολύ δύσκολο και σημαντικό έργο που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας.
 LamiaReport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: