Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

«Γεφύρι της Άρτας» το κλειστό γυμναστήριο Αντίκυρας. Δώδεκα χρόνια συζητήσεων, μελετών και πειραμάτων .

Σχεδόν δώδεκα χρόνια πέρασαν από την απόφαση της κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου.
Συζητήσεις επί συζητήσεων, μελέτες επί μελετών, επαφές επί επαφών αγορές και δημοπρατήσεις με υποψήφιους κατασκευαστές.
Χρειάστηκε να ασχοληθούν τέσσερις διαφορετικοί πρόεδροι, να αλλάξουν τρείς μελέτες και να δημοπρατηθεί δύο φορές ώσπου να μπει στην τελική ευθεία, αλλά φαίνετε, δεν έχει τελειωμό.
-Το σχέδιο για την αξιοποίηση της συνολικής έκτασης και της ενοποίησης του κλειστού γυμναστηρίου και του γηπέδου ποδοσφαίρου μάλλον μπαίνει στο χρονοντούλαπο .
-Χρόνια, χρήματα και όνειρα για την αναβάθμιση του βόρειου τμήματος της πόλης μας με την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων μάλλον πήγαν χαμένα.
-Η αγορά των γειτονικών οικοπέδων και η διευθέτηση του ρέματος για την δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου και παράλληλα ενός ψυχαγωγικού πάρκου μάλλον αποτελεί άπιαστο όνειρο.

• Η πρώτη δημοπράτηση του έργου «Αθλητικές εγκαταστάσεις» έγινε 19-12-2001 συνολικής δαπάνης 590.000.000 δραχμών, με χρηματοδότηση του έργου από την Ε.Π.Τ.Α. (Αθήνα 2004) οι εργασίες ξεκινούν τον Αύγουστο του 2002. Μετά το θάνατο του εργολάβου η νέα κοινοτική αρχή επανέρχεται με νέα στατική μελέτη το 2005 βασισμένη στην υφιστάμενη υποδομή, με μεταλλική κατασκευή και εντάσσει το έργο στο πρόγραμμα ΘΗΣΣΕΑΣ με χρηματοδότηση 522.000 €. Χωρίς καμία πρόοδο των εργασιών, η επόμενη κοινοτική αρχή επανέρχεται με αλλαγή μελέτης «Αξιοποίηση αθλητικών εγκαταστάσεων έργα βελτίωσης των υπαρχόντων» το 2008. Το έργο δημοπρατείτε στις 10-2-2009 προϋπολογισμού: 1.150.000,00€. Η τελική δαπάνη του έργου ανέρχεται στα 836.354,66€ χρησιμοποιώντας τα 522.047,00€ του ΘΗΣΣΕΑ. Οι εργασίες ξεκινούν τον Δεκέμβρη του ιδίου έτους και το κλειστό αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά» αλλά τα χαμόγελα σβήνουν στα τέλη του καλοκαιριού του 2010.
Διακοπή εργασιών, στάση πληρωμών.
Και τώρα.. τι μέλει γενέσθαι;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή...............