Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Πένθος βαρύ στο Βέλγιο για το χαμό 22 παιδικών ψυχών


Πρόσωπα γέματα δάκρυα, άνθρωποι συγκλονισμένοι, ανίκανοι να συνειδητοποιήσουν το κακό που τους βρήκε. Δε θα ξαναδούν ποτέ τα αγγελούδια τους.

Δε μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους ότι 22 παιδιά δε θα ξαναχαμογελάσουν ποτέ. Δε θα ακουστεί ξανά η φωνή τους. Δε θα παίξουν, δε θα φωνάξουν. Μαζί τους έφυγαν και έξι ενήλικες, οι δυο οδηγοί του μοιραίου λεωφορείου και τέσσερις συνοδοί. Τραγωδία.
Μια ζωγραφιά αφιερωμένη στη μνήμη εκείνων που χάθηκαν
Στο μοιραίο λεωφορείο βρισκόταν συνολικά 46 παιδιά, 11 και 12 ετών. Τα 24 προέρχονταν από το δημοτικό σχολείο "Sint -Lambertus" της πόλης Εβερλεε, της φλαμανδικής επαρχίας Μπραμπάντ και 22 από το δημοτικό σχολείο "t Stekske" της πόλης Λομέλ της επαρχίας Λιμπούργκ, κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία. Επτά από τα παιδιά του δεύτερου σχολείου ήταν από την Ολλανδία.


Μια χώρα βυθισμένη στο πένθος. Ένα έθνος συγκλονισμένο. Στα σχολεία των θυμάτων, οι εικόνες σπάνε καρδιές. Γονείς, δάσκαλοι, φίλοι, συμμαθητές, συγγενείς συγκεντρώνονται για να ενημερωθούν ή να αναχωρήσουν με τα αεροσκάφη της βελγικής πολεμικής αεροπορίας για τον τόπο της τραγωδίας.

Και στα δύο σχολεία έχουν συσταθεί κέντρα ψυχολογικής υποστήριξης των γονέων.
Η Βουλή της Ελβετίας τήρησε ενός λεπτού σιγή στη σημερινή συνεδρίασή της. Το ίδιο θα γίνει και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Κανείς δεν ξέρει αν το πούλμαν βγήκε από την πορεία του και προσέκρουσε στο τοίχωμα της σήραγγας γιατί ο οδηγός έτρεχε, είχε πιει, κοιμήθηκε ή κάτι έπαθε την ώρα που ήταν στο τιμόνι.


Όλοι περιμένουν να «μιλήσει» το σμπαραλιασμένο λεωφορείο, που από πούλμαν της χαράς έγινε τάφος για 28 ψυχές.

Ο γιατρός Ζαν-Πιερ Ντελάρ επικεφαλής των ελβετικών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών συμμετείχε στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των τραυματισμών από τα συντρίμμια του λεωφορείου. Το μπροστινό μέρος του διαλύθηκε εντελώς από τη μετωπική σύγκρουση και χρειάσθηκε πολύ χρόνο και ήταν μία εξαιρετικά οδυνηρή και τραγική επιχείρηση για τους διασώστες.


Σύμφωνα με τον Ελβετό γιατρό, αναμφίβολα η ταχύτητα με την οποία έτρεχε το λεωφορείο ήταν μεγάλη. Και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πολλά από τα παιδιά που νοσηλεύονται να μην τα καταφέρουν.

«Τα περισσότερα θύματα δυστυχώς φέρουν πολύ βαριά τραύματα, τραύματα που επιβαρύνουν τις προβλέψεις για την επιβίωσή τους. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για πολυτραυματίες», είπε.


Οι φωτογραφίες από Reuters

Πηγή: http://www.supercomments.gr/2012/03/22.html#ixzz1p66yN4LY

Δεν υπάρχουν σχόλια: