Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Το σκέφτονται για Μελβούρνη 500 Ελληνες ταξιτζήδες

Πάνω από 500 Έλληνες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία για να εργαστούν ως οδηγοί ταξί, σύμφωνα με την εφημερίδα Herald Sun που φιλοξενεί δηλώσεις του ομογενή ιδιοκτήτη της Taxilink, Ηρακλή Κατσιαμπάνη, εταιρία που μαζί με την «Ambassador Taxis» του Γιάννη Βλασόπουλου και την «Cabways» των αδερφών Σικαβίτσα διαχειρίζονται περισσότερα από 500 ταξί, σε σύνολο 5.000 στη Μελβούρνη.

Η Μελβούρνη αυτή την εποχή αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα έλλειψης οδηγών ταξί, αλλά εκφράζονται αμφιβολίες αν το εγχείρημα των ομογενών πετύχει, καθώς η μετανάστευση στην Αυστραλία είναι ιδιαίτερα δύσκολη.Για να μεταναστεύσει κανείς στην Αυστραλία είναι χρονοβόρο και δαπανηρό και η χώρα δέχεται μόνο ειδικευμένους εργαζόμενους

Ο κ. Κατσιαμπάνης δηλώνει πως από την στιγμή που έγινε γνωστό ότι επιδιώκεται η «εισαγωγή» χιλίων οδηγών ταξί από την Ελλάδα το τηλέφωνό του «πήρε φωτιά». «Ήταν αδύνατο να τους ενημερώσουμε όλους τηλεφωνικά» είπε και πρόσθεσε πως ήδη έγιναν εκατοντάδες αιτήσεις.

«Ενισχύσαμε την ιστοσελίδα μας για να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν από εκεί όλες τις πληροφορίες και να κάνουν σχετική αίτηση» είπε ο κ. Κατσιαμπάνης. Η διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι: http://www.australiantaxiacademy.com.au/

Υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης, «έως τώρα δεν έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση της χώρας μας κανένα πρόγραμμα που να προβλέπει τη μαζική μετακίνηση από την Ελλάδα ενδιαφερομένων να εργαστούν στα ταξί της Αυστραλίας».

Ο κ. Κατσιαμπάνης επιμένει πως οι πρώτοι Έλληνες οδηγοί ταξί θα βρίσκονται στη Μελβούρνη σε ένα δεκαπενθήμερο.

Για την υλοποίηση του εγχειρήματος, μάλιστα, προτίθεται να λειτουργήσει από τις 2 Απριλίου και δική του «Ακαδημία Ταξί», για την επιμόρφωση κάθε ενδιαφερόμενου στα πρότυπα άλλων παρόμοιων σχολών.

«Έλληνες εκπαιδευτές θα τους διδάξουν όλα τα απαραίτητα. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων αυτών είναι δωρεάν. Μοναδική υποχρέωση όσων εκπαιδευτούν θα είναι να δουλέψουν μαζί μας τουλάχιστον για τρεις μήνες. Θα βγάζουν καθαρά έως και 1.000 δολάρια την εβδομάδα, δουλεύοντας εξαήμερο από 10-12 ώρες καθημερινά», υποστηρίζει ο κ. Κατσιαμπάνης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: